Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kako je dobro vidjeti te opet…

08.11.2011. 23:00
Kako je dobro vidjeti te opet…


I iza Ivana Rakitića nalazi se dugo razdoblje oporavka. Doduše, on je s terena izbivao puno kraće od Ivice Olića.
– Napokon sam se oporavio. Sada sam u punoj snazi, a puno su mi pomogle zadnje dvije utakmice za klub koje sam igrao od prve minute – objasnio je Rakitić.
Na neugodnu ozljedu sada ga samo podsjeća vijak u nozi.
– Više ne osjećam bolove koji su se javljali kod terapija, a jedinu neugodnost imao sam na zadnjoj utakmici. Tu me suparnički igrač pogodio ravno u vijak. Osjetio sam bol, ali sve je prošlo bez posljedica. Vijak i dalje dobro drži – dodao je fantasista Seville.
Za njega uspomene na četvrtfinale s Turskom u Beču ne nose negativni predznak. Naime, Rakitić tvrdi da sa zadnjeg Eura pamti samo lijepe stvari. Povrh toga, pun je optimizma uoči novog okršaja s Turcima.
– Možda će nekome zvučati glupo, ali ja u svemu tome vidim pozitivu. Ne smijemo zaboraviti da smo mi na tom Euru odigrali fenomenalan turnir. Što se tiče te utakmice s Turskom, bili smo jači, bolji i moćniji od njih, a presudila je sreća. Sada smo svjesni odgovornosti, ali to ne znači da smo u strahu. Znamo koliko vrijedimo, nemamo se čega bojati – istaknuo je Rakitić.
Takav stav za sobom ne povlači prepotenciju. Prema njegovim riječima, izgledi za konačni uspjeh su podjednaki.
– U ovakvim situacijama glupo je pričati o favoritima. Toga ovdje nema. Mi smo svjesni svoje kvalitete, ali znamo i da Turci na raspolaganju imaju moćne adute. Vjerujem da ćemo na kraju mi biti ti koji će slaviti, ako odigramo kako znamo i možemo – rastumačio je Rakitić svoj način razmišljanja.
I pronašao još jedan zalog optimizma u liku Ivice Olića.
– Ove kvalifikacije su pokazale da je danas teško pobijediti svakog suparnika. Mi moramo biti pozitivni u ovoj situaciji i vjerovati u povoljan ishod. Zbog toga je za nas iznimno važno da nam se vratio Olić. U ovakvim utakmicama uvijek je dobro imati nekoga iz stare garde – zaključio je Rakitić.


Klub ima pravo u slučaju Sahin


Budući da igra u Španjolskoj, Rakitić iz prve ruke zna detalje vezane uz spor oko Nurija Sahina. Naime, Real nije htio pustiti “turskog Zidanea” u reprezentaciju zbog ozljede, a nekoliko dana kasnije Jose Mourinho dao mu je dvadeset minuta u srazu s Osasunom.
– Smatram da u ovom slučaju klub ima pravo. Sahin je bio na rehabilitaciji nekoliko mjeseci, a dvije zahtjevne utakmice u četiri dana mogle bi obnoviti ozljedu. Stvarno mislim da je ovako najbolje za njega, a tu situaciju na isti način tretiraju španjolski mediji – objasnio je Rakitić.