Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na utakmicama tisuću pasa ptičara

08.11.2011. 23:00
Na utakmicama tisuću pasa ptičara


Svečano otvorenje 45. međunarodnih utakmica pasa ptičara bit će održano u četvrtak 10. studenog u zadarskom hotelu Funimation na Boriku s početkom u 19 sati


Vodstvo i kinolozi zadarskog Kinološkog društva “Dalmatinski pas” s predsjednikom Brankom Šarom ovih dana u suradnji s vodećim ljudima Lovačkih društava “Jarebica” iz Nina, “Diana” iz Zadra te “Biograd” iz Biograda, pripremaju se punom parom za početak ovogodišnjih 45. jubilarnih međunarodnih utakmica pasa ptičara.
Utakmice će se pod nazivom CAC-CACIT Zadar-Nin 2011. uz odobrenje Međunarodne kinološke federacije (FCI-a) te Hrvatskog kinološkog saveza, održati od 11. studenog do 24. studenog i to na lovnim terenima ninske Lovačke udruge “Jarebica” – Bilotinjku, Prahuljama, Rašinovcu, Vošama Dumerači i Poljicima, terenima zadarske Lovačke udruge “Diana” – Galovcu, Prkosu i Zemuniku, a ako bude potrebno i na biogradskim terenima.
Očekuje se da će na ovoj manifestaciji nastupiti preko tisuću engleskih i kontinentalnih pasa ptičara, koje će na ispit znanja dovesti njihovi vlasnici, dreseri i vodiči. Na ovaj način će se u Zadru i Ninu za 15-ak dana susresti elita čuvenih vodiča, sudaca i izaslanika, među kojima treba istaknuti Harija Heraka, Livija Pastorčića, Fiorenza Bariolu, Gina Bottu, Dražena Tuličića, Zanettia, Antu Bilača, Velimira Sruka, Nevena Ljubičića, Branka Šaru, Berislava Pucara, Marijana Hruša, Petra Klarića, Milana i Dušana Uljančića, Leandra Leandria, Pia Kluna, Pavela Navratila i ostale.
Kako je predviđeno u programu od 11. do 17. studenog svoja znanja i sposobnosti prezentirat će engleski ptičari. Nakon njih od 18. do 24. na terene će izići kontinentalni ptičari s njihovim vodičima i dreserima.
Po onome što nam je rekao predsjednik KD-a “Dalmatinski pas” Branko Šare, svečano otvorenje 45. međunarodnih utakmica pasa ptičara bit će održano u četvrtak 10. studenog u zadarskom hotelu Funimation na Boriku s početkom u 19 sati.
Svečanosti će najvjerojatnije nazočiti i predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza i veliki zaljubljenik u kinologiju i lovstvo Damir Skok. Predsjednici LU “Jarebica” i “Diana” – Neven Ljubičić i Ante Jerak potvrdili su da će i ovaj put, kao i u svim dosadašnjim prilikama, njihova društva svoje lovne terene s velikim brojem divljači, posebno jarebica trčki, staviti na raspolaganje svim sudionicima ove lovno-sportske manifestacije.