Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Trojica branitelja na hodočašću do Vukovara

08.11.2011. 23:00
Trojica branitelja na hodočašću do Vukovara


Od petorice branitelja i članova biogradskog planinarskog društva Belveder koji su 30. listopada pješice krenuli put Vukovara, trojica nastavljaju put do samog kraja. Trojica branitelja se žele, 18. studenoga, pridružiti povorci sjećanja u Vukovaru.
– Čitava akcija u kojoj djeca i mladi otiscima prstiju na panoima šalju poruke gradu heroju odvija se pod motom “Daj pet”, rekao nam je Robert Pejić, jedan od branitelja koji se trenutačno nalazi na putu u Vukovar.
– Nakon prve etape ostali smo samo nas trojica, Neven Peričić, Mladen Ćoso i ja. Putujemo prema predviđenom rasporedu i bližimo se polovici puta. Vrijeme nam ide na ruku, a dojmovi s puta više su nego povoljni. Ljudi nas srdačno primaju, čestitaju nam, udomljuju u svojim domovima. U Kruševu nas je u svom domu prihvatila obitelj Jurica, u Gračacu smo prenoćili u župnom uredu, u Udbini u crkvi Hrvatskih mučenika gdje nas je posebno dočekao Mile Došen. Jutros krećemo prema Hrvatskoj Kostajnici, a nadamo se da će i ostatak puta biti ugodan, kao i ovaj dio.