Novi boom ravnokotarskih vinara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Arif SITNICA

Uručivanjem nagrada i priznanja najboljima u hotelu Astarea u Mlinima kod Dubrovnika završen je 24. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2014. Od ukupno 345 priznanja, predstavnici s područja Zadarske županije osvojili su čak 49 medalja, od čega 20 zlatnih, 16 srebrnih i 13 brončanih.

- Zadrani su se i ovaj put iskazali, prokomentirao je Želimir Bašić, predsjednik Skupštine Zadružnog saveza Dalmacije, organizatora ove  trodnevne, po mnogima najveće smotre vinara u RH.

- Kakvoća je sve bolja i kod mladih otvorenih vina. Čak i u uvjetima prirodne katastrofe, kakvom se može okarakterizirati ovogodišnja vinogradarska sezona, dobri vinari su pokazali da umješnom preradom mogu napraviti ne samo dobra, nego i šampionska vina, kaže Želimir Bašić, predsjednik Skupštine Zadružnog saveza Dalmacije i organizatora Sabatine.

Ove godine to je pošlo za rukom stručnjacima PZ Maslina i vino iz Polače. Njihov Cabernet Souvignon 2014. u kategoriji mladih otvorenih vina bio je najbolji od svih pristiglih na ocjenjivanje, te je u svojoj kategoriji osvojio prestižnu titulu - Šampion Sabatine 2014. godine.

- U stvaranju k uspjehu, krv, znoj i suze, u ljubavi s prirodom i poskokom, donose pobjedu, prokomentirao je u svom stilu Radoslav Bobanović, voditelj projekta i direktor PZ Maslina i vino.

Radi se o vinu iz ekološke proizvodnje, naglasio je Bobanović, podsjetivši da su i lani osvojili šampionsku titulu za najbolje zadružno vino. Dvije titule u dvije godine za redom potvrđuju da su pogodili kad su prije osam godina na nekadašnjem šumskom zemljištu, opožarenom i miniranom u Domovinskom ratu, uz veliki trud zadrugari i djelatnici ove zadruge zasadili 12.000 stabala maslina, 50.000 trsova vinove loze, 600 smokava, a podignut je i prvi nasad šipka

VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika trimer23
Svaku aktivnost vinogradara treba promicati, ali ne i prodavanje roga za svijeću. Hrvatska vina su dobra, ali ne i toliko dobra koliko koštaju u trgovinama. Npr. Bobanović se hvali da mu je vino pobjedilo na londonskom Dekanteru, a ono..žao mi je reči..vino mu je jedan grad bolje nego Stari Ribar. Malo skromnosti i puno, puno manja cijena u trgovinama, plasirat će hrvatsko vino do veće potrošnje. Ovako, jedna Moldavija je za koplje iznad nas, a zašto...nikad se ne hvale onim što zapravo nisu...
Slika korisnika rosan
Slažem se u potpunosti.
Slika korisnika huligan
ovi na slikama proizvode vrhunska i ekološka vina ko i ja boing