Slovensko veleposlanstvo i gospodarstvenici pomažu u obnovi Nina

Slika korisnika valentinam
DONACIJA
Pratili smo poplave koje su se kod vas događale i odmah smo se odlučili da bi bilo dobro pomoći. Gledali smo gdje bi naša pomoć dobro došla i onda su se zajedno s našim počasnim generalnim konzulom Brankom Roglićem udružili zaposlenici veleposlanstva i skupili pomoć. U međuvremenu se odazvalo i poduzeće Riko koje se također uključilo. Mislimo da je najvažnije bilo pomoći djeci, Smiljana Knez,slovenska veleposlanica u RH
Marin GOSPIĆ
Donacija je uručena ispred vrtića "Morska vila"

Posljedice katastrofalnih poplava koje su tijekom ljeta, a posebno 11. rujna pogodile Nin stanovnici ovoga grada još uvijek saniraju, ali najveće štete zabilježene su na infrastrukturnim objektima, te ustanovama koje su za život ovoga dijela Zadarske županije vrlo važne. Kako bi se koliko toliko olakšao život građanima Nina u akciju pomoći uključilo se i veleposlanstvo Republike Slovenije, čija je veleposlanica Smiljana Knez ravnateljici dječjeg vrtića Morska vila Ireni Ćuk uručila ček u visini od 5.400,00 kuna. U akciju pomoći ninskim mališanima uz veleposlanstvo RS uključila se i tvornica Riko koja je donirala 1.600,00 eura.

-Pratili smo poplave koje su se kod vas događale i odmah smo se odlučili da bi bilo dobro pomoći. Gledali smo gdje bi naša pomoć dobro došla i onda su se zajedno s našim počasnim generalnim konzulom Brankom Roglićem udružili zaposlenici veleposlanstva i skupili pomoć. U međuvremenu se odazvalo i poduzeće Riko koje se također uključilo. Mislimo da je najvažnije bilo pomoći djeci, kazala je Knez. O mogućnostima nastavka suradnje veleposlanica je kazala kako će se vidjeti u budućnosti, ali da je ovo bio prvi korak.

- Za slovensko veleposlanstvo ovo nije prvi puta da pomažemo, ali uvijek je to naša inicijativa, naglasila je Knez. Tvrtka Riko koja se bavi proizvodnjom montažnih objekata, ali i gradnjom vrtića širom Europe donirala je u dogovoru s ravnateljicom namještaj koji je uništen u poplavama.

- Nin je meni i vlasniku tvrtke vrlo drag, a kako je sve u kamenu mi nismo mogli ništa ponuditi od vlastitog asortimana, ali smo se odlučili na donaciju namještaja koji će se kupiti za opremanje vrtića,kazao je Bojan Lukšić, direktor tvrtke. Nakon posjeta DV slovenska delegacija se imala prilike proštetati starim dijelom Nina, a ovom prigodom su o povijesti kraljevskog grada mogli čuti malo predavanje od Mirjane Knežević, u gradskoj upravi zadužene za društvene djelatnosti, ali i licenciranog turističkog vodiča.

U ime gradonačelnika Emila Ćurka slovensku veleposlanicu i suradnike primila je ninska dogradonačelnica Dalija Pavlović Peroš.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno