IZBORI ZA MO: Dio članova HDZ-a žali se na nepravilnosti prilikom slaganja lista za Vijeća MO-a

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika bkupcak
LISTE SASTAVLJENE REGULARNO
Ja sam sazvala sastanak na koji sam pozvala sve članove, ali taj dio članova nije došao, rekla je Ankica Mazić dodavši kako je na sastanak pozvala mailom, sms-om ili osobno
Arhiva ZL
Joso Nekić, predsjednik Gradskog odbora HDZ- a.

U četvrtak u ponoć bio je zadnji rok za podnošenje kandidacijskih lista za izbore za članove Vijeća mjesnih odbora koji će se održati 9. prosinca ove godine.

Iako izborna utrka praktički još nije ni započela, izgleda da je u nekim mjesnim odborima već počelo dolaziti do trzavica i to oko kandidacijskih lista unutar stranaka - u ovom slučaju vladajućeg HDZ-a.

- Imamo problem jer je netko uzeo liste i sastavio ih je bez konzultacije sa svim članovima temeljnog ogranka, odnosno postupili su suprotno statutu. Oni su trebali zvati sve članove stranke koji su u Mjesnom odboru Jazine te glasovanjem odabrati sedam kandidata za izbore, a učinili su to bez znanja jednog dijela članstva, rekao nam je jučer Filip Matas, zamjenik u Mjesnom odboru Jazine, gdje je trenutno na vlasti HDZ. Priznao je kako i sam snosi dio krivnje jer je kao zamjenik trebao poduzeti više te inzistirati na tome da se sastanu.

Njegova stranačka kolegica Ankica Mazić trenutno je predsjednica ovog Mjesnog odbora te je ona s kolegama slagala listu kandidata za ove izbore i predala je.

- Ova se situacija već godinama ponavlja unutar HDZ-a u ogranku Jazine. Imamo grupu ljudi koji provode neke svoje zakone i ne pitaju nikoga ništa već rade kako žele. Ja sam sazvala sastanak na koji sam pozvala sve članove, ali taj dio članova nije došao, rekla je Ankica Mazić dodavši kako je na sastanak pozvala mailom, sms-om ili osobno.

- Lista je sastavljena regularno i prema svim propisima te je predana, zaključila je Mazić.

O cijeloj ovoj situaciji o razilaženju unutar Mjesnog odbora Jazine razgovarali smo i s Josom Nekićem, predsjednikom Gradskog odbora HDZ- a.

- U ovakvim izborima uvijek dopuštamo slobodu u temeljnim ograncima jer oni najbolje poznaju lokalnu situaciju i imaju puno povjerenje pri izboru kandidata koji će biti na listi. U Jazinama imamo predsjednicu koja je dostavila kandidature i to je za nas kraj ove priče, rekao je Joso Nekić dodavši kako cijela priča ima širi kontekst te kako ova situaciju u ogranku Jazine govori o tome koliko su njihovi članovi spremni za izbore i koliko ih smatraju važnima te kako HDZ-u nije problem napraviti liste, što nekim drugim strankama jest.

- Predali smo ukupno 29 lista i imamo jako dobre kandidate. Izbori su za ukupno 37 MO-a, ali nismo imali kandidate za sve liste i to uglavnom u otočnim sredinama, što nam predstavlja svojevrsan zadatak za budućnost, rekao je Nekić istaknuvši kako njima ovi izbori nisu eksperiment i pokazatelj rezultata za predstojeće izbore.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (3 glasova)