"Puna vreća želja" u sklopu projekta IRENE

Slika korisnika mkvanja
Ekološka predstava u Kazalištu lutaka
Dominis Žura je informirala okupljene i o tome kako će jedan od rezultata projekta biti i ugradnja uređaja za monitoring potrošnje energije na zgradi Doma županije kako bi javnost mogla vidjeti koliko zaposleni koji borave unutra troše energente
Zvonko KUCELIN
Okosnica predstave koju su mališani gledali bila je nužnost uštede energenata

Jučer je u Kazalištu lutaka Zadar izvedena predstava "Puna  vreća želja" u režiji Ivana Kristijana Majića. Okosnica predstave je ekologija, nužnost uštede energenata i razvijanje ekološke svijesti kod mališana, shodno njihovoj dobi "upakirano" u dječji razumljivu priču koja  se događa u šumi punoj smeća te koju su odigrali Marta Haubrich, Ivana  Radić, Tibor Oreč i Anela Plančić.   

"Puna vreća želja" je nastala u produkciji Lutkarskog kazališta Mostar,  u sklopu projekta „IRENE: lnterregional Renewable & ENErgy efficiency  network" odobrenog iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska -  Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.- 2020. Projekt zajednički provode  Zadarska županija, Eko centar DELFIN i Općina Tivat, Asocijacija za  ekonomski razvoj REDAH i Grad Mostar te Agencija za razvoj Zadarske  županije ZADRA NOVA, kao vodeći partner.

- Glavni cilj projekta je zaštita i očuvanje okoliša i poticanje održivog  korištenja prirodnih resursa u pograničnim područjima kroz zajednički  razvoj i umrežavanje lokalnih sustava upravljanja energijom u CBA za  poticanje energetske učinkovitosti i korištenja sustava obnovljivih izvora  energije u javnom sektoru, naglasila je pred izvedbu, na konferenciji za  medije, održanoj u predvorju Kazališta lutaka Petra Dominis Žura, projektna koordinatorica projekta IRENE.

Osim edukacije mališana, rezultat projekta bit će i realizacija specijalizirane radionice za timove za energetsku učinkovitost koji će onda  stečena znanja prenijeti građanima.

Dominis Žura je informirala okupljene i o tome kako će jedan od rezultata projekta biti i ugradnja uređaja za monitoring potrošnje energije  na zgradi Doma županije kako bi javnost mogla vidjeti koliko zaposleni  koji borave unutra troše energente.

S par riječi okupljenima se obratila i voditeljica marketinga Kazališta  lutaka Zadar Sanja Krpeta, infpormirajući ih kako je predstava, autora  Mire Gavrana, premijerno izvedena 26. travnja ove godine u Mostaru, istaknuvši kao i Dominis Žura njenu vrijednost u kontekstu povećavanja  razine svijesti kod djece o potrebi očuvanja energenata. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.915.820,00 EUR od čega  1.628.447,00 EUR sufinancira Europska unija. Provedba projekta započela je 1.srpnja 2017.godine i traje do 31.prosinca 2019. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno