Za sportsko lice Brodarice 450 tisuća kuna

Slika korisnika mkvanja
Gradonačelnik sa suradnicima obišao radove na igralištu Put Dikla
U tijeku je rekonstrukcija sportskog igrališta vrijednog 450 tisuća kuna, a još 85 tisuća kuna izdvojeno je iz gradskog proračuna za postavljanje laminata u uredu Mjesnog odbora koje je u tijeku, te nedavnu sanaciju krovišta na zgradi MO, pregrađivanje prostora za optimalan rad vijeća i udruga koje ga koriste te obnovu parketa u velikoj sali
Marin GOSPIĆ
Branko Dukić sa suradnicima je obišao radove koji se izvode na zgradi MO Brodarica i vanjskom prostoru uz taj objekt

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić danas je sa suradnicima obišao radove koji se izvode na zgradi Mjesnog odbora Brodarica i  vanjskom prostoru uz taj objekt.

U tijeku je rekonstrukcija sportskog igrališta vrijednog 450 tisuća kuna, a još 85 tisuća kuna izdvojeno je iz gradskog proračuna za postavljanje laminata u uredu Mjesnog odbora koje je u tijeku, te nedavnu sanaciju krovišta na zgradi MO, pregrađivanje prostora za optimalan rad vijeća i udruga koje ga koriste te obnovu parketa u velikoj sali.

Gradonačelnika i suradnike upravo u novouređenoj velikoj sali  dočekao je predsjednik MO Brodarica Dragan Ranj koji nije krio zadovoljstvo zbog ulaganja gradskog novca u MO, kao i zbog uređenog prostora  namijenjenog građanima zrele dobi za besplatnu rekreaciju u koji su prvi korisnici ušli prije dva dana.

- Za sada su interes za rekreaciju pokazale samo žene. Prostor je uredan i ugodan, imaju tu prostirke za vježbe na podu. Eto, zadovoljni smo.  Ako bude interesa oformit ćemo i grupu za muškarce ili mješovitu,  našalio se Ranj, a gradonačelnik Dukić predložio je da se bijeli zidovi  oplemene fotografijama. Podsjetio je da se taj program već nekoliko godina provodi u nizu mjesnih odbora te da je odaziv građana zaista velik.

Pri adaptaciji prostora MO mislilo se i na one najmlađe stanovnike pa  će tako u istom prostoru uskoro započeti i besplatne sportsko-edukativne radionice za djecu u poslijepodnevnim satima.

- Prije nego se krenulo s rekonstrukcijom ovog prostora provedena je  legalizacija zgrade, a naručen je i projekt zatvaranja sjeverne terase za  potrebe umirovljenika. Plan je da MO Brodarica bude svojevrsni rekreativni prostor i mjesto susreta svih generacija građana uz pomoć Grada  Zadra, ali i mjesto na kojem će se artikulirati potrebe i interesi ljudi koji  žive na tom području. Želja nam je da na ovakav način oživimo rad i prostore svih mjesnih odbora, da se intenzivira njihov rad i na takav način  građani aktivno uključe u život grada i daju svoj doprinos ovakvim projektima. Ovdje je u tijeku rekonstrukcija igrališta, a nedavno je završena  rekonstrukcija sportskog igrališta na području MO Stanovi. To je bilo jedno od mojih obećanja iz kampanje, a cilj je vraćanje mladih na igrališta  i poticanje na uključivanje u sportske aktivnosti, izjavio je gradonačelnik  Dukić koji se nakon obilaska MO Brodarica sa suradnicima uputio do  MO Puntamika jer uskoro i tamo kreću radovi.

- U tijeku je rješavanje potrebne dokumentacije, a onda će započeti i  radovi na rekonstrukciji zgrade MO. U planu je podizanje kata te osiguravanje prostora i za ordinaciju obiteljske medicine koja nedostaje u  ovom dijelu grada, istaknuo je Dukić dodajući kako će i Puntamičani dobiti rekreacijski prostor poput novouređenog u MO Brodarica. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)