Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HT PREMIJER LIGA Treći poraz u nizu Puntamičana

09.11.2020. 10:25


Nešto korona, a nešto ozljede i Sonik-Puntamika nakon odličnog početka sezone se malo usporila. Povezali su Puntamičani tri poraza za redom, no niti jedan nije tragedija. Nakon što su poraženi od Zaboka i Cibone u gostima, zadarski sastav poražen je i sinoć od vrlo jake Gorice u svojim Jazinama.
Tri i pol minute je prošlo kada je trener domaće momčadi Hrvoje Vlašić morao pozvati minutu odmora. Lovro Mazalin je nakon kontre pogodio i uz to dobio slobodno bacanje, a na semaforu je stajalo 0:8. Promašili su nekoliko otvorenih šuteva Puntamičani u prvih par minuta i jedaan zicer, ali generalno nisu se dobro nosili s pritiskom gostiju, koji su vrlo angažirano krenuli u utakmicu i konstantno pritiskali vanjsku liniju domaćeg sastava. Gotovo pet minuta je prošlo prije nego je Tomislav Cvitković postigao prvi koš za Sonik.


Reket
Najnoviji igrač zadarskog sastava Daniel Zovko povezao je četiri koša za redom, a Marin Vručinić i Lovre Runjić su dodali dva i smanjio se pritisak i prednost Gorice, ali Krešimir Ljubičić na »petici« je stvarao poprilične probleme Puntamičanima. A danak je platio najbolji igrač Sonika ove sezone Tomislav Cvitković koji, osim što mu nije krenulo u ovoj utakmici s napadačke strane, u devetoj minuti je već zaradio treću osobnu pogrešku pa je mjesto u reketu preuzeo mladi Dominik Zelanto.
Kako nije bilo Marina Šarlije u rektu, ali i Sandra Rašića »vani«, Vlašić nije imao pretjeranu »moć« u rotaciji, dok je njegov kolega Josip Sesar do kraja prve četvrtine već poslao cijelu novu petorku, a u njoj su bili igrači poput Karla Uljarevića, Maja Kovačevića, Ante Mašića… No, zamjene nisu dovele ništa dobroga gostima u tim trenucima, koji su doduše i dalje držali visok intenzitet u obrani i dopustili Zadranima u prvih deset minuta svega 13 koševa, ali su s druge strane igrači Gorice zabili samo 18 pa je utakmica bila potpuno otvorena.
No, »druga postava« Gorice nije imala problema da u samo nekoliko minuta druge dionice potpuno razbije Puntamičane i riješi već tada pitanje pobjednika. U šest minuta Gorica je povela 20 razlike (38:18). Obranu su gosti dodatno stisnuli, a u napadu se razletili. Pa je Kovačević povezao dvije trice, »pick&roll« Sonik nije mogao braniti kvalitetno, Baković je skakao i zabijao, a nije pomogla niti namjerna Sonik, nakon što su izgubili treću loptu u nizu.


Kraj
A prednost je i rasla, Vlašić je i dobio tehničku pogrešku, no Sonik je ipak napravio mini-seriju od 5:0, nakon što je Zovko zabio nakon skoka u napadu, a Filip Jošić pogodio svoju drugu tricu. Završilo je poluvrijeme s 18 koševa viška za Goricu. A probali su Puntamičani u nastavku zaigrati agresivnu. Ubacili su četiri mala, zaigrali zonski presing, kombinirali zonu s »čovjekom«. Nije išlo. Odmah su to gosti probili i povećavali i dalje svoju razliku iz minute u minutu. Jednostavno Sonik je igrao loše u tim trenucima. Niti su više branili dobro Puntamičani, niti su pogađali, a problem su bile i izgubljene lopte i kontrola skoka. U 28. minuti Kalajžić je pogodio za 67:36 i gosti su prvi puta otišli na +30. Ostatak utakmice naravno bio je sama formalnost. Doduše treba spomenuti dva izuzetno atraktivna poteza zadarskog sastava, a Dino Palčić je imao ulogu u oba dva. U prvom je Palčić atraktivno asistirao na alley oop zakucavanje Runjiću, a u drugome je na isteku treće dionice, nakon što je bio blokiran od strane Gorice, na podu uhvatio loptu i s poda sa sjedeće pozicije pogodio koš u zadnjoj sekundi. Palčić je povukao Sonik i u posljednjoj dionici pa se i prednost smanjila na 20-ak razlike, ali mora se priznati i da su gosti potpuno smanjili ritam i samo čekali da utakmica završi. Pružio je u konačnici Vlašić priliku i svim igračima s klupe.
 




S. PUNTAMIKA 69
GORICA 90


(13:18, 17:30, 15:22, 24:20)
ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Hordov, Franko Gracin i Krešimir Anzulović.
SONIK-PUNTAMIKA: Vladović 3, Runjić 11, Cvitković 19, Vručinić 6, Zovko 8, Jošić 11, Palčić 7, Zelanto, Keserović, Brajčić, Manojlović, Petani 4. Trener: Hrvoje Vlašić.
GORICA: Majcunić 5, Kalajžić 7, Batur 11, Mazalin 7, Ljubičić 20, Mašić 6, Savić, Uljarević 3, Kovačević 6, Baković 21, Kapusta 4. Trener: Josip Sesar.