Inicijativa za obrtnički edukacijski centar

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
obrtnici
Vedran SITNICA
Skupština je jednoglasno usvojila Program rada za 2009. godinu

Skupština Udruženja obrtnika Zadar pod predsjedanjem Stjepana Kneževića razmatrala je i jednoglasno usvojila Program rada za 2009. godinu i Financijski plan težak 1,8 milijuna na prihodovnoj i rashodovnoj strani, temeljen na 1,5 milijuna prihoda od obrtničkog doprinosa.

Program rada temeljen je na dosadašnjem radu, suradnji s HOK-om i POKO-m te iskazu programa osam sekcija (pandana cehovima) kao temeljnih oblika rada obrtnika i udruženja. Predsjednici sekcija uslužnog obrta Davor Hofman, graditeljstva Hrvoje Vucković, proizvodnog obrta Željko Knežević, trgovine Mladen Malta, ugostitelja Dubravko Milin i prijevoznika Dragan Brzoja izložili su detaljnije neke od najznačajnijih aktivnosti.

Renata Marušić, tajnica Udruženja, izložila je i ideju, odnosno inicijativu temeljenu na mnogobrojnim edukacijama i sve većem trženjuj i interesu za nastavak obrazovanja za osnivanje Edukacijskog centra koji bi objedinio i koordinirao sve ove interese, ali ih i usklađivao s drugima koji rade na sličnim projektima u Zadru i Županiji. Samo u prošlih nekoliko tjedana preko 60 obrtnika prošlo je tečaj informatike, a traži se novi jer je interes bio prevelik, a 24 su prošla tečaj somelijerstva.

U sklopu razmahanih aktivnosti u projektu Advent u Zadru (nikao na inicijativi obrtnika s lanjskim "Prosincem na Poluotoku") upoznati su s nadolazećim aktiovnostima, kao i činjenici da je Grad Zadar izašao u susret obrtnicima s radnim vremenom i (ne)naplatom parkinga.

Ada Duka, inicijator i predvodnik organizacije Festivala vjenčanja, najavila je ovogodišnju priredbu za veljaču, a na pomolu je mogućnost da festival ima i prijetelja stranog partnera, odnosno zemlju - u tijeku su razgovori da se predstavi Japan.

 SUČAJ DUBRAVKA MILINA
Dubravko Milin nakon usvajanja zaključaka pod razno je upoznao Skupštinu o svojoj smjeni s čelnog mjesta u Cehu ugostitelja u POK-i ne krijući ogorčenje, obrazlažući ga neugodnim pitanjima koja je postavljao a ne navodnim neradom. Kazao je kako je zatražio pravorijek Suda časti Hrvatske obrtničke komore. To je otvorilo lavinu pitanja oko odnosa Udruženja i Obrtničke komore Zadarske županije. Uz mnogo različitih prijedloga od sjedanja za stol dvaju upravnih odbora i dogovora, do traženja smjene u POK-u, spremanja materijala za iduću sjednicu, nije glasovano ni o jednom. Nasuprot toj razlici, svi su se složili kako je Dubravko Milin jedan od najaktivnijih članova i obrtnika.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno