Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kuglači osigurali mirne blagdane

Autor: Viktor Bogut

08.12.2008. 23:00
Kuglači osigurali mirne blagdane

Foto: Filip BRALA



Moram čestitati igračima na trudu. Zaista su dali sve od sebe da izvučemo prolaz u drugo kolo Europske lige te pobjedu protiv Zanatlije – kazao je trener Zadra Šime Mijolović
Ono što su priželjkivali prije odlaska na produženi vikend, to su kuglači Zadra i ostvarili. Prvo su u Beogradu, bez većih problema uspjeli obraniti zadarskih 8:0 iz prve utakmice prvog kola Europske lige, da bi dan kasnije u Slavonskom Brodu svladali Zanatliju i ostali na čelu prvenstvene ljestvice. U glavnom gradu Srbije Zadrani su poraženi s 5:3. Nakon 3:3 u dobivenim partijama, Beograđani su imali tri drva više, što im je donijelo dva dodatna punta koji su im naposljetku osigurali pobjedu. No, da je bilo potrebno, Zadar bi to dobio. Naime, trener Zadra Šime Mijolović odlučio je izvaditi iz igre Damira Fučkara i ubaciti mladog Hrvoja Marinovića. Da se ta zamjena nije dogodila, Zadar bi slavio.
– Imali smo priliku odigrati opušten meč, budući da smo odmah, u prvoj izmjeni osigurali prolaz u drugo kolo. Nakon što je Duško Milanović svladao Armana Antala, imali smo dobivenu partiju koja nas je odvela dalje i sve dalje bio je čisti rutinski meč. U konačnici sam izvadio Fučkara i ubacio Marinovića. Da to nisam uradio, mi bismo i u Beogradu dobili i to najvjerojatnije sa 6:2 – objasnio je zadarski strateg. Nakon što su osigurali prezimljavanje u Europi, Zadrani su se, dan kasnije, pobrinuli da ostanu na prvom mjestu ljestvice domaćeg prvenstva. Iako vidno umorni, uspjeli su izvući dovoljno snage da bez problema svladaju, ne tako lošu, Zanatliju.
– Moram čestitati igračima na trudu. Zaista su dali sve od sebe da izvučemo prolaz u drugo kolo te pobjedu protiv Zanatlije. Dvoboj u Slavonskom Brodu protekao je u našoj velikoj dominaciji. Potpuno smo zasluženo dobili i zadržali pozitivan niz u domaćem prvenstvu – dodao je Mijolović.