Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Slavlje Nade na Višnjiku

Autor: Branimir Vukosav

08.12.2008. 23:00
Slavlje Nade na Višnjiku

Foto: Branimir VUKOSAV



Na igralištu ŠRC Višnjik u nedjelju je održan drugi u nizu turnira Kupa Dalmacije u ragbiju, ovoga puta u organizaciji Ragbijaškog kluba Zadar. Turnir je, uz domaćine iz Zadra, ponovno okupio najbolje ragbijaše Sinja te drugu momčad splitskog prvoligaša Nade, a i ovoga je puta s turnira izostala momčad Knina. U trima susretima još jedanput su najbolju igru prikazali ragbijaši Nade II koji su u prvom susretu svladali Zadrane s 31:5, dok su u drugoj utakmici bili bolji od Sinja s rezultatom 17:0. U međusobnom dvoboju Zadra i Sinja slavili su gosti s visokih 31:0.
Dobru i donekle ravnopravnu igru zadarski su ragbijaši pružili jedino u prvom poluvremenu susreta s Nadom II koje je završilo 12:5 za goste. Vrlo dinamično i borbeno poluvrijeme donijelo je početno vodstvo gostiju te izjednačujući skor zadarskih ragbijaša za 5:5, kao i grešku u zadarskoj obrani koju su Splićani kaznili sa skorom i pretvaranjem. U nastavku favorizirani Splićani koriste neiskustvo zadarske momčadi te postižu još tri skora uz jedno pretvaranje, ostavivši Zadrane na 34:5. Pad u drugom poluvremenu odrazio se i na igru Zadra protiv drugoligaša iz Sinja, u susretu koji je završen s 31:0 u korist gostiju.
Sljedeći turnir u sklopu Kupa Dalmacije održat će se u Sinju, gdje će Zadrani, uz dodatno iskustvo, pokušati ostvariti povoljniji rezultat i pronaći “recept” za čvršću igru bez oscilacija.


 ZADAR – NADA II 5:34


ZADAR: Eškinja, Eterović Sorić, Lončarić, Nagy, Urlić, Leko, Andabak, Maksan (5), Čičin Karlov, Mijić, Kobetić, Ražnjević, Dedić, Fatović, Eraković, Čvrljak. Trener: Zlatko Vunjak.
NADA II: Smoje, Milanović, Strižić, Marčić, Pavičić, Plazibat, Grubišić, Šerić (19), Košta, Turić (10), Vuković (5), Kalenjuk, Lalić, Varkaš, Miljak, Sunara, Barić, Mikelić. Trener: Nikša Burazin.




 ZADAR – SINJ 0:31


ZADAR: Eškinja, Eterović Sorić, Lončarić, Nagy, Urlić, Leko, Andabak, Maksan (5), Čičin Karlov, Mijić, Kobetić, Ražnjević, Dedić, Fatović, Eraković, Čvrljak. Trener: Zlatko Vunjak.
SINJ: Vučak, Jukić, Mastelić, A. Šušnjara, Radić, Vučemilo, Pavlović (16), Grčić (10), Jurić (5), Bandić, N. Šušnjara, Kanaet, Žigo.Trener: Ivica Vučemilo.