Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Strani koševi – Zadrani u Europi

Autor: Roman Morović

03.11.2008. 23:00
Strani koševi – Zadrani u Europi

Foto: AP



MARKO BANIĆ – IURBENTIA BILBAO
Marko Banić bio je ponajbolji igrač svoje momčadi u pobjedi 79-70 nad Bruesom u šestom kolu španjolske ACB lige. Banić je za nešto manje od trideset minuta provedenih na terenu ubacio 14 poena (4/6 za dvicu, 6/7 sl. bacanja) uz sedam skokova (3+4). Nakon nepotpunog šestog kola Bilbao na tablici zauzima deveto mjesto s tri pobjede i tri poraza, a vodeći su Unicaja Malaga, Barcelona i Tau Ceramica s omjerom 5-1. U idućem kolu Bilbao kod kuće dočekuje mogućeg Zadrovog protivnika u Eurokupu Cajasol iz Seville.
HRVOJE PERINČIĆ – HTV HYERES TOULON
Hyeres Toulon bez kapetana Hrvoja Perinčića nije mogao izbjeći težak poraz kod euroligaša Le Mansa u 5. kolu francuske LNB lige. Domaći su slavili s uvjerljivih 85-67. Perinčić nije bio u sastavu za ovu utakmicu zbog ozljede zadobivene prošlog tjedna na treningu. Hege je, naime, u jednom kontranapadu nakon zakucavanja nezgodno doskočio na nogu suigrača prilikom čega je došlo do napuknuća ligamenta zgloba. Njegov povratak na teren očekuje se tek za mjesec dana. Nakon početne dvije pobjede ovo je treći uzastopni poraz Toulona koji je tako pao na 11. mjesto na tablici.
MARKO POPOVIĆ – UNICS KAZAN
Marko Popović u domaćem porazu svog Unicsa 75-69 od Khimki Moskovske regije igrao je nešto manje od dvadeset minuta te postigao osam poena (2/8 za tricu, 2/2 sl. bacanja) bez ijednog upućenog šuta za dvicu. Gostima je ovo peta pobjeda iz isto toliko susreta, a Unicsu prvi ovosezonski poraz iz tri utakmice.
JURICA DRAŽOVIĆ – UBC ST. PÖLTEN
Bivši igrač Borik-Puntamike Jurica Dražović ubacio je 10 poena uz četiri skoka u trećem uzastopnom porazu svoje momčadi St. Pölten na startu austrijskog prvenstva.
DANIJEL JUSUP – LOKOMOTIV ROSTOV
Zadarski strateg Danijel Jusup proteklog je vikenda imao vjerojatno jednu od najčudnijih utakmica u svojoj karijeri. Naime, u utakmici četvrtfinala ruskoga kupa između Lokomotiva iz Rostova i Spartaka iz St. Petersburga došlo je do masovne tučnjave igrača na terenu. Epilog svega bio je 16 (!) isključenja, a utakmica je završena igrom tri na tri. Na koncu je Jusupova momčad ipak slavila sa 73-64.