Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Studenti posjetili Zadarski list

Autor: Z L

08.12.2008. 23:00
Studenti posjetili Zadarski list

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sve je vrlo dinamično. Frapantno je koliko puno treba znanja i vještine za napraviti novine koje se tako brzo čitaju, prokomentirali su Maja Fabijanić i Ivan Tofing
Studenti treće godine kulture i turizma na Odjelu za informatologiju i komunikologiju zadarskog Sveučilišta posjetili su jutros redakciju Zadarskog lista u Medulićevoj ulici 2. Želeći što više saznati pozorno su pratili izlaganje zamjenice glavnog urednika Ljiljane Jurjević koja im je “u živo” pojasnila organizaciju rada u dnevnoj redakciji kao i sve faze nastajanja novina – od novinskih tekstova i fotografija, lekture i redakture, uređivanja i grafičke pripreme do tiskanja.
– Sve je vrlo dinamično. Frapantno je koliko puno treba znanja i vještine za napraviti novine koje se tako brzo čitaju, prokomentirali su studenti Maja Fabijanić i Ivan Tofing, dodajući da su oni i njihovi kolege i kolegice danas imali velik privilegij, jer su dan prije saznali što će pisati u sutrašnjem broju Zadarskog lista.
Posjetu redakciji prethodilo je predavanje koje je u sklopu kolegija Komunikologija masovnih medija studentima održao naslovni asistent Nedjeljko Jusup, utemeljitelj projekta i prvi glavni urednik Zadarskog lista. Podsjetimo još da je u sklopu Odjela za informatologiju i komunikologiju ove akademske godine počeo studij novinarstva i odnosa s javnostima. Upisano je 12 kandidata koji će, kako očekuje pročelnik Odjela prof. dr.sc. Josip Vidaković, novinarski zanat učiti u zadarskim redakcijama o čemu su već potpisani ugovori s ovdašnjim najvažnijim medijskim kućama.
Nakon Zadarskog lista studenti kulture i turizma će, saznajemo, posjetiti i televiziju VOX, zatim Hrvatski radio – Radio Zadar i internetski portal eZadar kako bi se upoznali i s radom elektronskih masovnih medija.