Katastarska izmjera vrijedna 2.600.000 kuna

Slika korisnika admin
filipjakov_katastar
Dragana GLAVOČIĆ
Otvaranje radova na katastarskoj izmjeri

U Općinskoj vijećnici Općine Sv. Filip i Jakov jučer su otvoreni radovi na katastarskoj izmjeri na području k.o. Sv. Filip i Jakov. Ovom su činu nazočili pored predstavnika općinske vlasti, zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Damir Šantek i Nenad Javoran, pročelnik Područnog ureda Državne geodetske uprave. Projekt katastarske izmjere trajat će 24 mjeseca, a posao je povjeren tvrtki Geopromet d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost projekta procijenjena je na 2 milijuna i 600.000 kuna, a sufinancirat će je sa 60 posto sredstava Općina Sv. Filip i Jakov, a s 40 Državna geodetska uprava. Potpisnici ogovora o katastarskoj izmjeri su Općina Sv. Filip i Jakov, Državne geodetske uprave i Geopromet d.o.o.

Načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Igor Pedisić kazao je da se s ovim projektom krenulo nakon dugo vremena, a na njega se čekalo još od doba Austro-Ugarske Monarhije.

- Mještani su stalno pitali kad će se već jednom krenuti s katastarskom izmjerom. Do sad su mještani individualnno sređivali potrebnu dokumentaciju gubeći živce, vrijeme i novac. Završetkom katastarske izmjere mještani će moći ishodovati vlasnički list za svoje kuće i vikendice te će imati sređenu potrebnu dokumnetaciju. Što je najvažnije završetkom ovog projekta, potrebne dokumente za jednu parcelu plačat će u iznosu od 700 kuna, kazao je Pedišić dodavši da je ovo jedan od bitnijih elemenata za legalizaciju objekata na području Općine Sv. Filip i Jakov. Potom je načelnik Pedisić svečano otvorio radove otkrivanjem ploče na ulazu u Turističko naselje Croatia.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno