Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Marija daje nadu

Autor: Marija Ćurko

08.12.2009. 23:00
Marija daje nadu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Svetkovina Bezgrešnog začeća BDM jučer je posebno svečano proslavljena u istoimenoj zadarskoj crkvi na Puntamici. Misno slavlje u jutarnjim satima predvodio je don Mladen Kačan, župnik Dikla. On je u svojoj propovijedi uputio na značenje Bezgrešne Djevice i njezine poruke kršćanima, a to je prije svega potreba života u milosti Božjoj. To se događa, kako je kazao don Mladen Kačan, ustrajnošću u dobru i borbom protiv grijeha koji uvijek odvaja čovjeka od Boga.
– Otajstvo dobra i zla vječna je tema čovjeka. Međutim, opet smo sretni kada u ponoru između svjetla i tame nađemo jedan most, nešto što povezuje dvije obale, svjetlost i vječnost koju nam Bog daje. Prava i potpuna sloboda je u darivanju, u susretu s Bogom, rekao je predvoditelj svete mise dodajući kako se Božji dolazak među nas ostvaruje po Djevici Mariji.
– U Mariji je započela velika obnova ljudskog roda. Znamo da nam je sve darovano od Isusa, što je po Mariji započelo. Marija prva svoj duh i raspoloženje usmjeruje prema Bogu kojemu se sva predala vjerom i ljubavlju. Ona daje nadu i želi nama biti početak novoga dana i svjetla, poručio je župnik Dikla istaknuvši kako Djevica pomaže u borbi protiv zla i grijeha.