Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Modrić priznao, a Olujić ne zna kako se droga našla u njegovim hlačama

08.12.2010. 23:00
Modrić priznao, a Olujić ne zna kako se droga našla u njegovim hlačama


I dok je Modrić priznao i zašutio, sin poznatijeg odvjetnika Željka Olujića detaljno je iznio svoju obranu naglasivši kako ni u jednom trenutku nije bio u kontaktu s bilo kakvom drogom ili pak, novcem


Josip Modrić (31), bivši nogometaš Zadra i Rijeke koji je zajedno s 33-godišnjim mladim zagrebačkim odvjetnikom Franom Olujićem optužen zbog droge, priznao je jučer krivnju i to na način kako mu je to optužnicom i stavljeno na teret, te je rekao kako će se dalje braniti šutnjom i neće odgovarati na pitanja.
Za razliku od njega Fran Olujić je jučer pred Sudskim vijećem, kojim predsjeda Marijan Bitanga, detaljno iznio svoju obranu i kako je rekao, kategorički porekao kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret.
– Te sam večeri s društvom bio na otoku Pašmanu i kako smo ostali bez cigareta, moj prijatelj i ja smo otišli do trajektnog pristaništa u Preku da kupimo cigarete, ali kako te cigarete tamo nismo našli, a upravo tada je trajekt iz Preka isplovljavao za Zadar ukrcali smo se i otišli do Zadra po cigarete. Kada smo se iskrcali moj prijatelj Aljoša Roksandić otišao je u kiosk na rivi po cigarete, a ja sam ostao pokraj trajekta i čekao ga, tim više što je to bio zadnji ili predzadnji trajekt te večeri, pa me bilo strah da ga ne propustimo. Bila je velika gužva i ljudi i auta, a u jednom trenutku se Josip Modrić našao kraj mene – pričao je mladi odvjetnik.
 Poznanstvo s Modrićem
Dalje je naglasio kako ne poriče svoje poznanstvo s Modrićem jer ga zna već desetak godina, a upoznao ga je kada je bio aktivni sportaš i nogometaš NK Rijeke. Dodao je kako nije imao pojma da Modrić ima bilo kakve veze s drogom. Znali su se povremeno čuti i vidjeli bi se gotovo svaki put kada bi Modrić otišao u Zagreb, ali i obratno.
– Pozdravili smo se i to je trajalo nekoliko sekundi, a onda je došao Roksandić i mi smo se ukrcali na trajekt. Bili smo u baru i nakon dvije, tri minute ušlo je pet, šest policajaca u civilu i skinuli su nas s trajekta. Pokazali su isprave. Jednom od njih, mislim policajcu Bubnjaru rekao sam da sam odvjetnik i tražio da mi kaže jesam li uhićen i zašto, na što mi je on odgovorio: “Vidjet ćeš”. Nakon iskrcavanja su nas doveli do jednog zida i pretresli. Mlađi policajac mi je gurnuo ruke u džepove, a kada ih je izvukao nešto mi je pokazao i rekao: “Što je to?” Moram priznati da sam bio šokiran činjenicom što me uopće pita jer kod sebe nisam imao baš ništa osim mobitela. Tada sam bio šokiran. Nisam bio siguran je li mi policija nešto smješta ili mi je možda na trajektu netko nešto stavio, podmetnuo u džep hlača, pa sam odlučio šutjeti – rekao je u svojoj obrani među ostalim Fran Olujić. Na pitanje tužitelja Denisa Sokola kako objašnjava činjenicu da se u ta dva dana s Modrićem čuo 11 puta, Olujić je pojasnio kako je točno da je ispis poziva registrirao 11 kontakata, ali da to ne znači da su ih i ostvarili.
Modrić ga zvao na ručak
– Ne sporim da smo se Modrić i ja u ta dva dana uključujući i kritični čuli mobitelom. Ja sam dan ranije došao na Pašman, a Modrić me zvao da se nađemo u jednom restoranu na Kornatima gdje je bio s društvom koje i ja poznajem, na ručku.
Ja sam odustao od ručka, ali smo se čuli i razgovarali o raznim stvarima – objasnio je tužitelju Fran Olujić te još jednom na kraju naglasio kako nema nikakve veze s drogom, da ni u jednom trenutku nije bio u kontaktu s njom, a niti s bilo kakvim novcima.
Prije njega svjedočio je i Aljoša Roksandić koji je ispričao gotovo identičnu priču kao i Olujić.
S obzirom na to da više nije bilo novih dokaznih prijedloga, suđenje je okončano završnim govorima obrane i optužbe, a predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga izricanje presude zakazao je za ponedjeljak.
Prema optužnici, podsjećamo, Modrić i Olujić uhićeni su nakon što je Modrić u srpnju prošle godine na zadarskom trajektnom pristaništu u večernjim satima, izašavši iz BMW-a splitskih registracija prišao Olujiću i prodao mu 7,07 grama kokaina. Za kokain pakiran u jednu bijelu plastičnu vrećicu Olujić mu je u ruke dao novac, stoji u optužnici zadarskog tužiteljstva.