Revizija Poliklinike pronašla nove nepravilnosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Preprojektiranje je, prema planu, trebalo biti završeno kroz nekoliko mjeseci

Nakon što je u listopadu završeno preprojektiranje glavnog projekta za Polikliniku na zadarskoj Relji, cjelokupna dokumentacija nedavno je poslana na reviziju u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Unatoč preprojektiranju glavnog projekta, revizori su pronašli nekoliko novih nepravilnosti, na koje su odmah na mjestu događaja upozorili izvođače radova, splitsku građevinsku tvrtku "Alkom".

Unatoč višemjesečnom probijanju rokova, dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, i dalje je optimističan jer su financijska sredstava za izgradnju Poliklinike na Relji osigurana. Štoviše, dr. Nakić vjeruje da će nepravilnosti pronađene u preprojektiranoj dokumentaciji do kraja prosinca biti ispravljene. Nova, 2011. godina, kako se nada dr. Nakić, bit će godina u kojoj će se konačno nastaviti radovi na zadarskoj Poliklinici.

Podsjetimo, radovi na poliklinici na zadarskoj Relji obustavljeni su krajem rujna prošle godine zbog nepoštovanja ugovora između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i tvrtke "Alkom" iz Splita. Višemjesečna trakavica oko razloga koji su doveli do obustave radova završena je u svibnju ove godine, kada je donesena zajednička odluka, svih subjekata koji sudjeluju u ovome projektu, da se ide na preprojektiranje glavnog projekta za zadarsku Polikliniku. To je ujedno bio i glavni uvjet za nastavak radova na Poliklinici.

Preprojektiranje je, prema planu, trebalo biti završeno kroz nekoliko mjeseci, a nastavak radova je najavljen za srpanj ili kolovoz. Zbog kašnjenja preprojektiranja glavnog projekta, odnosno korekcije projektne dokumentacije, rokovi su uvelike probijeni. Preprojektiranje je završeno tek u listopadu, a dokumentacija nedavno poslana na reviziju u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

- Preprojektirana dokumentacija, prema nalazu revizije zahtijeva nove korekcije koje su na licu mjesta riješene s izvođačima radova, odnosno splitskom tvrtkom 'Alkom'. Sve skupa vjerujem da će biti završeno do kraja godine, govori dr. Nakić, koji vjeruje u skori nastavak radova na poliklinici, odnosno u realizaciju projekta koji Zadar čeka više od 20 godina.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno