Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Već dvije godine Dom u Briševu zjapi prazan

08.12.2010. 23:00
Već dvije godine Dom u Briševu zjapi prazan


Problem je donja etaža prostora u kojoj dvorana od 200 četvornih metara još uvijek zjapi prazna. Zato pozivam mještane da svoje prijedloge izraze mjesnom odboru, a nakon čega bi Općina taj prostor dala u zakup onome tko je spreman organizirati bilo kakvu aktivnost, poručuje Davor Lončar


Velika zgrada Društvenog doma u Briševu, koji je otvoren 2008. godine, još uvijek je tek upola iskorištena zbog čega Davor Lončar, načelnik Općine Poličnik, apelira na mještane. Riječ je, naime, o zdanju vrijednom tri milijuna kuna, izgrađenom na temeljima starog objekta u neposrednoj blizini zgrade osnovne škole i mjesne crkve, a ukupna površina ovog objekta je 515 četvornih metara.
Građevina se sastoji od podruma, prizemlja i kata u jednom te od dvorane veće etažne visine, u drugom dijelu. Osim velike i manje polivalentne dvorane, sanitarnih čvorova s pretprostorima u ovoj zgradi nalazi se i veći broj pomoćnih prostorija. Kako pojašnjava Lončar, prema projektu i građevinskoj dozvoli dio prostora namijenjen je za radne i pomoćne prostorije Mjesnog odbora Briševo, dok su ostali prostori predviđeni za ostale aktivnosti koje se provode u mjestu poput priredbi, zabava i slično.
– Kako je predviđeno, gornji dio zgrade dan je na korištenje MO Briševo te mjesnim udrugama koji se sve ovo vrijeme u tu svrhu i koristi. No problem je donja etaža prostora u kojoj dvorana od 200 četvornih metara još zjapi prazna. Zato pozivam mještane da svoje prijedloge izraze mjesnom odboru, a nakon čega bi Općina taj prostor dala u zakup onome tko je spreman organizirati bilo kakvu aktivnost, poručuje načelnik te ističe da je velika šteta da toliki prostor doslovce trune, dok se za njega istovremeno plaćaju sve obveze.
Naglašava također da Općina već dvije godine pokušava pronaći optimalno rješenje koje bi bilo u skladu s građevinskom dozvolom i projektnom dokumentacijom, ali bez pomoći mještana i njihovih prijedloga i želja, to je nemoguće napraviti.
– Namjera nam je da konačno i donju etažu oplemenimo s onim sadržajima koji su mještanima najpotrebniji. Siguran sam da zainteresiranih ima, ali njihove ideje su različite, zbog čega bi bilo najbolje dati nekoliko prijedloga među kojima će sami mještani Briševa odabrati ono što im najviše odgovara, kaže Lončar, navodeći da Općini nije bitno što će to biti, bi li to bio kafić ili restoran ili čak prostor za zabave u različitim prigodama, bilo što, bitno je samo da prostor ne propada.