Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Za stipendije 340 tisuća kuna

08.12.2010. 23:00
Za stipendije 340 tisuća kuna


Općina će tako i ove godine studente stipendirati u iznosu od 500 kuna mjesečno, a u općinskom je proračunu za stipendiranje ove godine predviđeno 340 tisuća kuna


Nakon provedenog natječaja za stipendiranje studenata s područja općine Poličnik u akademskoj godini 2010./2011. pravo na stipendiju i ove je godine ostvarilo 68 studenata. Kao i prošle godine, i ovaj put su svi studenti koji su se prijavili na natječaj ostvarili pravo na stipendiju, a među njima je 25 novih stipendista, od kojih je njih 18 dobilo stipendiju za prvu godinu studija.
Općina će tako i ove godine studente stipendirati u iznosu od 500 kuna mjesečno, a u općinskom je proračunu za stipendiranje ove godine predviđeno 340 tisuća kuna.
Ovogodišnja je novost to da od ove godine studenti sklapaju jedinstveni ugovor koji traje cijelo vrijeme studiranja, jer do sad su i studenti koji nastavljaju stipendiranje svaki put prilikom prijave na natječaj s Općinom sklapali novi ugovor o stipendiranju. Zato će studenti koji ove godine sklope ugovor o stipendiranju, iduće godine za nastavak stipendiranja trebati priložiti samo dokaz o redovnom upisu u višu godinu i tako nastaviti svoje pravo na stipendiju.
Kao i prošle godine i ovaj put će uslijediti javno potpisivanje ugovora o stipendiranju koje će se održati krajem prosinca.
Osim stipendiranja studenata, Općina Poličnik i ove godine sufinancira učeničke mjesečne karte za prijevoz srednjoškolaca s područja općine. Financirat će se, naime, polovičan iznos mjesečne karte, a za što je Općina osigurala 350 tisuća kuna.
Unatoč recesiji i masovnom ukidanju poticaja u svim društvenim smjerovima, Općina Poličnik je i ove godine financirala i 50 posto iznosa za udžbenike za sve osnovnoškolce, a za što je izdvojeno 200 tisuća kuna.