Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadarska lekcija Biogradu

08.12.2010. 23:00
Zadarska lekcija Biogradu


Momčad Zadra je u finalnoj utakmici Kupa Zadarske županije, u Biogradu održala lekciju domaćim rukometašima, do sada neporaženoj momčadi Druge hrvatske lige.
U prvim minutama utakmice obje momčadi imale su niz zicera, ali su se iskazali vratari. Tek su u trećoj minuti postignuti prvi pogoci, a nakon 1:1 uslijedile su uzastopne tehničke pogreške domaćina kao i nekoliko “zicera” što je dodatno razbranilo vratara Zadra Ivana Cotu. Igrači Zadra ipak su se dokazali kao kvalitetnija momčad, igraju u višem rangu (iako im ne cvjetaju ruže), mnogo su discipliniraniji u igri te igraju strpljivo i kolektivno, a vanjska linija Jerak – Humbolt – Peša zadavala je velike probleme domaćinima.
Nisu Biograđani našli rješenje niti za Suraća. S druge strane udarci Duvnjaka, Markića, Bojmića i Buovca bili su laki plijen za izuzetno raspoloženog Cotu koji je obranio čak pet sedmeraca. Prednost tijekom drugog poluvremena od 10 golova, u završnici je dala mogućnost treneru Zadra da promijeni cijelu prvu postavu. I domaćin je ubacio mlade snaga pa je na kraju rezultat ostao na deset razlike što je realno prikazanoj igri. Već danas Zadar igra protiv Vodica, pobjednika Šibensko-kninske Županije. U subotu obje momčadi imaju vrlo važne utakmice. Biograd kod Kamička, a Zadar dočekuje Županju.


 BIOGRAD – ZADAR 28:38 (12:21)


BIOGRAD NA MORU – Školska sportska dvorana. Gledatelja 250. Suci: Joško Dujić i Željko Čubrić (oba Zadar).
BIOGRAD: Tomić, Raspović, Sakić 2, Buovac 4, Bojmić 1, Markić 5, Petrović 4, Knežević, Pelicarić 1, Punoš 1, Katuša, Fabijan 1, Duvnjak 7, Zorica 2. Trener: Tomislav Šarić
ZADAR: Torbarina, Klasanović, Lukežić 6, Jerak 7, Šeremet 2, Šimičević 1, Vučetić, Peronja 3, Svorcina, Čirjak 1, Peša 4, Arbanas 1, Cota, Humbolt 6, Merhar 1, Surač 6. Trener: Igor Nikolić.
Isključenja: Biograd 4 min, Zadar 2 min
Sedmerci: Biograd 3 (8), Zadar 6 (7)