Završen seminar pjesničkog prevođenja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Filip BRALA
Recital kao završnica seminara

Pjesničkim recitalom u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru završen je seminar pjesničkog prevođenja, održan pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zadru, Ministarstva kulture RH i Instituta Ramon Llull te uz potporu Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

Seminar je održan od 4. do 7. prosinca u mjestu Mali Pašman na otoku Pašmanu. Gosti seminara su bili katalonski pjesnici Francesc Parserisas i Laia Martinez Lopez, čije su pjesme tijekom seminara prevedene na hrvatski jezik.

U izvedbi seminara sudjelovali su hrvatski pjesnici Dorta Jagić, Tonko Maroević, Antonija Novaković i Dinko Telećan. Pjesme F. Parserisasa i L. Martinez prevodiili su nastavnici Odsjeka za iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru Pau Sanchis i Ferrer, Roser Soler Piera i Nikola Vuletić, lektor katalonskog jezika na Univerzitetu u Beogradu Pau Bori Sanz, Marija Džaja iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru te studentice Maja Lemaić i Vedrana Lovrinović.

Uz recital na Sveučilištu u Zadru, kao završni dio seminara, u ponejdljeljak je održan recital u Narodnoj knjižnici i čitaonici Kali (otok Ugljan) na kojem su predstavljeni rezultati seminara. Seminar završava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno