Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Završen seminar pjesničkog prevođenja

08.12.2010. 23:00
Završen seminar pjesničkog prevođenja


Pjesničkim recitalom u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru završen je seminar pjesničkog prevođenja, održan pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zadru, Ministarstva kulture RH i Instituta Ramon Llull te uz potporu Društva hrvatskih književnih prevodilaca.
Seminar je održan od 4. do 7. prosinca u mjestu Mali Pašman na otoku Pašmanu. Gosti seminara su bili katalonski pjesnici Francesc Parserisas i Laia Martinez Lopez, čije su pjesme tijekom seminara prevedene na hrvatski jezik.
U izvedbi seminara sudjelovali su hrvatski pjesnici Dorta Jagić, Tonko Maroević, Antonija Novaković i Dinko Telećan. Pjesme F. Parserisasa i L. Martinez prevodiili su nastavnici Odsjeka za iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru Pau Sanchis i Ferrer, Roser Soler Piera i Nikola Vuletić, lektor katalonskog jezika na Univerzitetu u Beogradu Pau Bori Sanz, Marija Džaja iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zadru te studentice Maja Lemaić i Vedrana Lovrinović.
Uz recital na Sveučilištu u Zadru, kao završni dio seminara, u ponejdljeljak je održan recital u Narodnoj knjižnici i čitaonici Kali (otok Ugljan) na kojem su predstavljeni rezultati seminara. Seminar završava.