Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ivanov: Želimo pokazati tko je gazda u gradu

08.12.2011. 23:00
Ivanov: Želimo pokazati tko je gazda u gradu


Ive Ivanov nada se da će KK Zadar u večerašnji dvoboj protiv Sonik-Puntamike prenijeti dobar ritam iz završnice utakmice protiv Kvarnera prije tri dana.
– Odigrali smo vrlo dobro drugo poluvrijeme. Čvrsto u obrani, kontrolirali smo skok, a i u napadu smo bili bolji nego na prijašnjim utakmicama. Tako trebamo odigrati i ovu utakmicu. Važno je da krenemo jako od početka, prije svega u obrani, jer je ona ključ svega.
Kapetan Zadra odlično poznaje momčad Sonika, jer je s većinom tih igrača igrao i zna da ju se nipošto ne smije podcijeniti.
– Oni su agresivna momčad, puno rotiraju u obrani, idu na svaki skok, a njihovi centri dobro igraju leđima. Imaju i dobre šutere, na koje treba pripaziti. Pod košem su jako opasni Šarlija i Čakarun te Ramljak na poziciji četvorke, a izvana Jurjević i Marić. Nedavno im je došao i Dražović, čime su dodatno podigli agresivnost. Igrači zaštićenog godišta, Banić i Grabovac, su također dobri.
U svakom slučaju, cilj Zadra je samo jedan – pobjeda.
– Trebamo agresivno ući u utakmicu i tako se suprotstaviti njihovoj agresivnosti. Idemo odraditi ovu utakmicu kako treba, “potući” se za svaku loptu i pokazati tko je gazda u gradu. Želimo zaključiti polusezonu pobjedom – zaključuje Ivanov.