Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Utakmica u kojoj Sonik-Puntamika nema što izgubiti

08.12.2011. 23:00
Utakmica u kojoj Sonik-Puntamika nema što izgubiti


Zadar igra izrazito agresivno i tom valutom uspješno razbijaju sve svoje protivnike dosad na Višnjiku. Nama je u centru pozornosti skok i izgubljene lopte. Ako budemo zatvarali uspješno napadački skok Zadra, u čemu su najbolji u ligi i ako smanjimo broj izgubljenih lopti na razumnu mjeru, onda imamo i mi konja za utrku – kaže trener Neven Plantak


Kao posljednji ovogodišnji protivnik Sonik-Puntamici u A-1 ligi ostao je Zadar. Večerašnjim gostovanjem na Višnjiku zeleni će zaokružiti polusezonu u kojoj su ostvarili sve bodove koje su i zacrtali prije početka lige, a sraz protiv Zadrana je uvijek za njih bila utakmica u kojoj i nemaju puno toga za izgubiti. Neven Plantak je svjestan da su igrači s Višnjika u kvalitativnoj prednosti i da je teško očekivati bodove na mjestu gdje to još nikom ove sezone nije pošlo za rukom. Trener Puntamičana ipak nije mogao najavu gradskog derbija ne započeti prošlom subotom kada su na nes(p)retan način ostali bez važnih bodova u Dardi.
– Ova utakmica protiv Zadra još uvijek mi ne može izbiti iz glave naše gostovanje u Dardi gdje nismo uspjeli uzeti praktički ponuđenu pobjedu. Osam otvorenih šuteva u završnici, od čega je šest šuteva završilo u rukama naših najboljih šutera, nije ušlo i za jedan poen smo ostali bez bodova s kojima bi otišli jako daleko po pitanju ostvarenja našeg osnovnog cilja, ostanka u ligi. Svaka čast Zadru i svemu što ta utakmica donosi, međutim, nas više zanimaju ovi ogledi protiv naših direktnih suparnika, jer bodovi ostvareni protiv njih nam vrijede dvostruko kada se nađemo s njima u Ligi za ostanak.
Ipak, trenutačna realnost za vas je Zadar protiv kojeg se neće sigurno kalkulirati, već pokušati napraviti najbolji mogući posao.
– Normalno, da idemo napraviti maksimum, što će biti, tek ćemo vidjeti. Činjenica je da je Zadar puno kvalitetniji od nas. Imaju četvoricu igrača s NLB iskustvom: Ivanova, Vrbanca, Batura i Olivarija. Uz njih imaju ponajbolje igrače lanjske A-1 sezone: Delaša i Radića. Također, na zaštićenom godištu uz Split imaju najkvalitetnija rješenja: Šanga i Ramljaka. Na Višnjiku su dosad sve svoje protivnike isprašili s velikom razlikom. Oni su za ovu utakmicu kompletni, mi nismo. No, isto tako za razliku od njih mi nemamo pritisak i imperativ rezultata. Stoga samim time što možemo ući opušteno, bez opterećenja, nam odgovara.
Zadar i Sonik-Puntamika su obrambeno dvije najuspješnije momčadi u ligi. Neće sigurno nedostajati borbenosti i agresivnosti na obje strane. Gdje vidite priliku za vaš eventualan uspjeh?
– Zadar igra izrazito agresivno i s tom valutom uspješno razbijaju sve svoje protivnike dosad na Višnjiku. Nama je u centru pozornosti skok i izgubljene lopte. Ako budemo zatvarali uspješno napadački skok Zadra, u čemu su najbolji u ligi i ako smanjimo broj izgubljenih lopti na razumnu mjeru, onda imamo i mi konja za utrku. Za eventualno iznenađenje treba nam se poklopiti još nekoliko stvari kao, recimo, lošije izdanje Zadra, a odlično naše. Uz to treba nas pomaziti i vanjski šut koji nam je rak-rana ove sezone.
Kroz cijelu polusezonu mučite muku s ozljedama u sastavu. U kakvom stanju dočekujete gradski derbi?
– Nema već duže vrijeme Blaževića i Vraneša koji nam itekako nedostaju. Uz njih dvojicu, upitni su Čakarun i Pešut. Ovaj potonji je pod većim upitnikom, jer je na ozljedu palca ruke nadovezao gadan udarac u koljeno tijekom treninga tako da dajemo sve od sebe da ga nekako osposobimo. Bez Pešuta bi bili u velikim problemima, na ionako deficitarnom mjestu razigravača i ne smijemo ni pomišljati da uđemo tako hendikepirani u ovaj dvoboj – za kraj je kazao Plantak.