Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarsko srce za ljepši Božić svima

08.12.2011. 23:00
Zadarsko srce za ljepši Božić svima


Cilj akcije je prikupljanje sredstava materijalne i financijske prirode koje će se podijeliti na način da će dio doniranih stvari odmah biti izdvojen za socijalno najugroženije obitelji u Zadarskoj županiji, dok će se dio prodavati po simboličnim cijenama u nedjelju u Maraschinu. Inicijatorice akcije Marija Tresoglavić i Martina Paleka


Ove nedjelje od 10 do 16 sati svi Zadrani otvorena srca mogu sudjelovati u humanitarnoj akciji “Zadarsko srce za ljepši Božić svima” kako bi pomogli najugroženijim obiteljima u Zadarskoj županiji.
Cilj akcije je prikupljanje sredstava materijalne i financijske prirode koje će se podijeliti na način da će dio doniranih stvari odmah biti izdvojen za socijalno najugroženije obitelji u Zadarskoj županiji, dok će se dio prodavati po simboličnim cijenama u nedjelju u Maraschinu.
Inicijatorice akcije Marija Tresoglavić i Martina Paleka i prije su sudjelovale u humanitarnim akcijama, no one su bile puno manjeg opsega, kazuje Martina i dodaje:
– Znale bismo pomoći jednoj obitelji, no onda je ta naša aktivnost prerasla u nešto više. Odlučile smo krenuti u nešto veće bez pretjeranih dogovora i nastala je ova akcija.
Odaziv građana je dobar, kazuje:
– Što se tiče odjeće i stvari odaziv je OK, ne mogu reći da je fenomenalan, ali očekujemo da će se u nedjelju odazvati puno više ljudi. Što se tiče financijskih sredstava nije to ništa previše, ali što god pristigne bit će dobro, pojašnjava Martina. Da bi potrepštine uručile u prave ruke obratile su se Centru za socijalnu skrb koji im je dao popis 40 naujgroženijih obitelji.
– Koliko sredstava dobijemo, toliko ćemo i proslijediti, no sve će to biti napravljeno ravnomjerno, pojašnjava Martina.
Akcija koja će se u nedjelju odvijati u Maraschino baru sastojat će se od dva dijela.
U prvom djelu nalazit će se štand na kojem će biti ponuđeni domaći kolači koje će organizatorice pripremiti zajedno sa svojim prijateljicama i mamama.
U drugom dijelu bit će postavljeni štandovi na kojima će se po simboličnim cijenama prodavati prikupljene stvari kako bi se od prikupljenih financijskih sredstava kupila hrana koja će se potom na Badnjak proslijediti obiteljima. Djeci koja idu u školu osigurat će se školski pribor, dok će se mlađim uzrastima darovati donirane igračke. Kontakt brojevi su: 098/955-9297 za Mariju Tresoglavić i 098/883-878 za Martinu Paleku
Akciji je može potpomoći i financijski i to putem žiro računa žiro račun 2340009-3101616708 s naznakom “Martina Paleka – za humanitarnu akciju” koji je odobren rješenjem Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, Službe za društvene djelatnosti – Odsjek za rad, zdravstvo i socijalnu skrb.