Ljiljana Klarin v.d. predsjednica gradske organizacije HNS-a

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Nakon što su pretprošlog tjedna predsjednik Gradske organizacije HNS-a Joško Mikelić i dio članova predsjedništva dali ostavku, zadarski HNS-ovci brzo su se konsolidirali. Već u petak sastalo se predsjedništvo te je donijelo odluku da dr. Ljiljana Klarin bude v.d. predsjednica do nove izborne skupštine. Time se izbjeglo postavljanje povjerenika od strane središnjice stranke, a izborna skupština se ionako treba održati do kraja godine.

No, ni ova epizoda ne ide na ruku poboljšanju ionako vrlo lošeg rejtinga stranke. Navodno je Mikelićeva ostavka pročitana kao spin da bi se u stranku ponovno doveo nekadašnji predsjednik Željko Predovan te se radi o uroti jer Vesna Sabolić nije odradila određene stvari dok je bila u uredu direktora zadarske Elektre. Njenim prelaskom u saborske klupe, nisu se navodno riješile obećane akvizicije pa je stvorena nova interesna grupacija. Dio članova predsjedništva uhvatio se za Mikelićeve riječi kojima je najavio pokušaj vraćanja starih članova HNS-a ponovno pod stranački barjak.

- Istina je da sam se ja zalagao da se pokuša u stranku vratiti ne samo Predovan, nego i oni koji su napustili stranku. Mislio sam da nitko ne smije biti diskriminiran zbog toga što je napustio stranku. Svima je zajednički razlog napuštanja stranke, a to je predsjednica županijskog HNS-a Vesna Sabolić. Ona nije prihvaćala inicijative koje su dolazile iz gradske organizacije te neke moje prijedloge za imenovanja, pa je loš rezultat na izborima za mjesne odbore bio samo kap koja je prelila čašu, rekao je Mikelić.

Jednostavnije, struja Vesne Sabolić bila je suzdržana, što je Mikeliću bilo neprihvatljivo za bilo kojeg člana predsjedništva. Podsjetimo, ostavke su na toj sjednici dali članovi predsjedništva koji su ujedno činili i izborni stožer HNS-a: Silvijana Dražović, Goran Arula, Čedo Bjelanović, Mladen Rakvin, Damira Juras i Gordana Mrkić. No, priznaje Mikelić, ti članovi ne čine većinu u predsjedništvu, ali su također bili struja koja je podržavala Vesnu Sabolić na svim unutarstranačkim izborima i okršajima sa strujom koja je ostala u stranci i strujom koja se nedavno priključila Čačićevim reformistima. Novo predsjedništvo HNS-a Zadar čine: Vesna Sabolić, Ljiljana Klarin, Ivo Gregov, Goran Mišurac, Senad Tokić, Mirjana Dopuđ, Dubravka Finka, Vlasta Mišurac, Mirna Polić, Darija Matešić i Josip Zrilić. Kooptirani članovi su: Krešimir Anić i Denis Ivković.

O svom povratku u redove HNS-a Željko Predovan je izjavio kako ljudi svašta pričaju, ali da od HNS-a nema ništa dok je na čelu Vesna Sabolić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno