SVIMA 12 POSTO Biograd uvodi prirez građanima i smanjuje plaću djelatnicima javnih ustanova

Slika korisnika admin

Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Biograda mogla bi odrediti kako daljnju sudbinu grada, tako i daljnju sudbinu građana. Prošla održana sjednica proteklog tjedna bila je itekako "vatrena" i trajala je preko tri sata, a ova iduća, za tjedan dana, mogla bi biti "eksplozivna" i potrajati znatno duže te dodatno uzbuniti duhove u gradu.

Naime, i Biograđane očekuje uvođenje nepopularnog novčanog nameta, prireza na dohodak u visini od 12 posto. Istovremeno i oko 100 djelatnika zaposlenih u javnim ustanovama, korisnika gradskog proračuna, za "žuntu" očekuje smanjenje plaće od čak 12 posto.

- Politika Vlade RH stavila nas je pred zid. Zbog sve učestalije državne, nezasitne, ruke u gradskom proračunu prisiljeni smo na nepopularne mjere, vjerujem privremene. Za fukcioniranje grada moramo bar djelomično smanjiti manjak u proračunu jer će ostati tek za gole plaće zaposlenika i ništa više, rekao je gradonačelnik Ivan Knez.

- Moramo doprinositi u proračun, jer od nečega se moraju graditi nove i obnavljati postojeće komunalije, plaćati javna rasvjeta, financirati javne ustanove, manifestacije, udruge, pomagati potrebitima i sve drugo. Država je sve dublje i dublje u živom blatu. Vlada RH lokalnim samoupravama uzima dio dohotka na plaću i puni svoju šuplju kasu. Sve je to dovelo da su nam izdvajanja za socijalu i vrtiće pod velikim upitnikom. Riječ je o gotovo 700.000 kuna koje na taj način gubimo. Milijunskog gubitka bit će i zbog novog poreza na promet nekretnina, kaže Knez.

Grad koji broji 5.528 stanovnika ima pet proračunskih korisnika - Gradska uprava, Dječji vrtić, Gradska knjižnica, Zavičajni muzej, Pučko otvoreno učilište.

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika huligan
di majka bukovica dođe na mure tu trava ne reste