Komisija za podjelu novca klubovima neće biti javno objavljena

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Prva redovna sjednica Skupštine Športske zajednice Grada Zadra u mandatnom razdoblju od 2015. do 2019. godine, održana preksinoć u press centru ŠC Višnjik, završila je za pola sata i nije ponudila nikakvu raspravu. Sve točke Dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno, a Skupštinu je vodila Snježana Jurinić, predsjednica ŠZGZ, uz koju su sjedili Marko Prenđa i Reno Sinovčić, dopredsjednici te Josip Miočić, glavni tajnik.

Skupština je okupila 38 članova, dovoljno za kvorum, a najzanimljivija je bila točka u kojoj se raspravljalo o prijedlogu Programa javnih potreba u sportu za 2016. godinu. Riječ je o novcu koji će Grad Zadar uključiti u prijedlog proračuna za sljedeću godinu, a koji se odnosi na financiranje rada sportskih klubova. Tako su skupštinari prihvatili prijedlog ukupnog proračuna ŠZGZ za 2016. godinu od 7,943.300 kuna, od čega se za treninge i natjecanja sportaše, a to u praksi znači djelovanje klubova, planira 6,494.300 kuna (u 2015. 7,121,000) dok će 600 tisuća kuna (u 2015. 500.000) otići na plaće i sportske programe koje izravno provodi ŠZGZ. Prođe li ovakav prijedlog na Gradskom vijeću o konkretnoj raspodjeli novca po klubovima odlučivat će komisija u kojoj će biti članovi ŠZ Grada Zadra i Zadarske županije te gradskog odjela za sport, a njihova imena neće biti javno objavljena.

- Zakon predviđa da se imena članova komisije ne govore. Postoji poslovnik kojeg se oni moraju pridržavati kao i izjave će svoj posao obaviti vjerodostojno - izjavila je Jurinić i dodala da je u odnosu na 2015. proračun manji "za oko 500 tisuća kuna".

- Iako je riječ o smanjenju, s obzirom na situaciju u Zadru, ali i u cijeloj državi, možemo biti zadovoljni - dodala je Jurinić.

Usvojen je i Pravilnik o obvezama i pravima sportskih trenera u kojem je određena i plaća trenera prema stručnoj spremi. Najveći brutto iznos plaće predviđen je za trenere mentore (10 tisuća kuna), a najmanji za trenere sa srednjom stručnom spremnom (6 tisuća kuna). ŠZGD tako trenutačno financira 26 trenera u 20 zadarskih klubova i ovaj pravilnik odnosi se upravo na trenere - profesionalce. Konačno, primljeno je i 28 novih članova u ŠZGZ. Riječ je mahom o društvima sportske rekreacije te malonogometnim klubovima, a na popisu su se našli i Rukometni klub Zadar 2013, Jedriličarski kub Puna Bajlo, Ženski nogometni klub Donat...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno