NK Zadar (još) neće u stečaj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
STEČAJ ODBIJEN - NK Zadar za sada odolijeva gašenju

Trgovački sud u Zadru kojim je predsjedala sutkinja Ana Markač donio je 7. prosinca odluku po kojoj Nogometni klub Zadar, barem za sada, neće u stečaj. Na taj je način Trgovački sud odbacio zahtjev Financijske agencije (FINA-e) za provedbu stečajnog postupka nad dužnikom koji je u ovom slučaju NK Zadar. U obrazloženju odluke o odbacivanju zahtjeva za stečaj stoji:

"Financijska agencija Split, Podružnica Zadar dana 3. prosinca 2015. Trgovačkom sudu u Zadru podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Nogometni klub Zadar sportsko dioničko društvo za obavljanje sportskih djelatnosti, OIB:07591772583. U prijedlogu je navela da dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje na dan 1. prosinca 2015. ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u iznosu od 210.931,83 kn i da ima 15 zaposlenih. Odredbom članka 444. stavak 2. Stečajnog zakona (Narodne novine broj 71/15) propisano je da je FINA iznimno od roka iz čl. 110. st. 1. ovog Zakona dužna za pravne osobe koje na dan stupanja na snagu ovog zakona u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje imaju evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka i to najkasnije deset mjeseci, ali ne ranije od osam mjeseci od dana stupanja na snagu ovog Zakona za pravnu osobu koja u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje i dva ili više zaposlenih (čl. 444. st. 2. al.2.). Kako iz samog prijedloga podnositelja proizlazi da dužnik Nogometni klub zadar sportsko dioničko društvo za obavljanje sportskih djelatnosti, OIB:07591772583, ima u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana te da ima 15 zaposlenih, to je očigledno da je prijedlog podnesen prije proteka roka od osam mjeseca računajući isti od dana 1. rujna 2015. kada je Zakon i stupio na snagu, slijedom čega se ukazuje da je prijedlog preuranjen pa ga je valjalo odbaciti i riješiti kao u izreci ovog rješenja."

Drugim riječima NK Zadar je za sada miran po pitanju stečaja, ali to nikako ne umanjuje velike financijske probleme u kojima se Klub nalazi. S obzirom da mu je račun blokiran od početka kolovoza i da Klub praktički ne funkcionira, upitno je na koji način će ući u pripreme za proljetni dio prvenstva i s kojim igračkim kadrom. U klubu očekuju da će Grad Zadar kao vlasnik većinskog paketa dionica poduzeti određene mjere i stabilizirati poslovanje drugoligaša sa Stanova.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno