U petak Božićni sajam na Popovoj vlaki

Slika korisnika admin
Klapa Libar po sedmi će put organizirati božićno-novogodišnji koncert klapa

U organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Privlaka, privlačke Turističke zajednice i Župnog ureda Porođenja Blažene Djevice Marije u općini Privlaka ove će se godine u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana održati brojna zabavna i lutirgijska događanja pod nazivom "Došašće u Privlaci 2015".

Kako nam je rekla direktorica Ureda TZ-a Privlaka Iva Zorić, za petak 11. prosinca najavljeno je u centru mjesta na Popovoj vlaki otvaranje Božićnog sajma. S programom će se krenuti poslijepodne u 15 sati i to predstavom za najmlađe u izvedbi udruge "Maraška" iz Zadra. U večernjim satima na trg će na magarčiću dojahati sv. Luca nakon čega će ona već tradicionalno darivati raznim slatkišima polaznike Dječjeg vrtića Sabunić kao i učenike nižih razreda privlačke škole.

Na Božićnom sajmu predstavit će se domaće udruge Šijavoga i udruga žena Privlački leut te gošće iz Nina članice udruge Aenona i gošće iz Zadra članice udruge Maraška. Okupljenim sudionicima sajma sa svojim će se proizvodima predstaviti privlački OPG-ovi Ive Surić i Obrt za ribarstvo. Okončanjem sajma u zrak će se u povodu blagdana sv. Luce pustiti 13 svjetlećih papirnatih lampiona.

U ponedjeljak 21. prosinca Privlaku će pohoditi Djed Božićnjak. U deset sati ujutro zakazano je njegovo druženje s najmlađim Privlačanima u prostorijama vrtića te u dvorištu škole. U četvrtak 24. prosinca na Badnjak, po već ustaljenom crkvenom običaju, u večernjim satima u župnoj crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije bit će bdijenje u čast rođenja malog Isusa, pa polnoćka. U petak, 25. prosinca na sam dan Božića Privlačani će okupljanjem u župnoj crkvi proslaviti Kristov dolazak na svijet. Najsvečanije će biti na središnjem misnom slavlju koje će početi u 11 sati, a kojeg će predvoditi domaći župnik don Dario Matak.

U subotu dan poslije Božića, na blagdan sv. Stjepana u režiji domaćeg KUD-a Privlaka u župnoj crkvi s početkom u 18 sati održat će se peti po redu božićni koncert KUD-ova pod nazivom "Privlaka i prijatelji". U nedjelju 27. prosinca također u župnoj crkvi s početkom u 19 sati održat će se tradicionalni cjelovečernji božićno-novogodišnji koncert pod nazivom "Libar i prijatelji" kojemu će po sedmi put po redu biti domaćin domaća ženska klapa Libar u kojem će nastupiti nekoliko ženskih i muških klapa s prostora Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno