Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

“Šimuni” i “Zaton” među 20 najboljih u Europi

08.12.2016. 23:00
“Šimuni” i “Zaton” među 20 najboljih u Europi


Prema ocjeni francuskih kampista, a valja imati na umu da oni najradije kampiraju u vlastitoj zemlji, hrvatski kampovi Lanterna iz Poreča, Poljana iz Malog Lošinja, Šimuni s Paga i Zaton iz Nina među dvadeset su najboljih kampova u Europi.
Naime, “Le monde du Plein Air”, najpoznatiji francuski kamping magazin i broj 1 za francuske kamping-potrošače u svom je rujanskom izdanju izdao poseban prilog pod nazivom “Najbolji europski kampovi”, birajući 20 najboljih u Europi. Akcija “20 najboljih europskih kampova” ovoga časopisa nagradila je čak četiri spomenuta hrvatska kampa atributom “Najbolji EU kamp”, što znači da je 20 posto nagrađene europske kamping kvalitete otišlo u Hrvatsku. Stoga su jučer u prostorijama HGK- Županijske komore Rijeka hrvatskim dobitnicima dodijeljene nagrade magazina Le monde du Plain Air, a dodijelio ih je Jerko Sladoljev, poznati hrvatski turistički djelatnik, član upravnog odbora EFCO-a (Europske federacije kamping organizacija) sa sjedištem u Londonu i organizator brojnih udruga kampista u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji.
 Dodjela nagrada bila je popraćena izjavom putem videosnimke francuskog specijalista za ocjenu kampova Jacquesa Gouta. Inače, francuski kamping novinar Jacques Gout je osobno posjetio i ocijenio sve europske kampove i obradio kvalitetu vodeći se kriterijima diverzifikacije proizvoda u kampu. Rezultat je takav da 20 najboljih kampova u Europi imaju Španjolska 3, Portugal i Austrija 2, Njemačka 2, po jedan kamp iz Švedske i Nizozemske te četiri iz Hrvatske i četiri iz Italije.