Šahovskom partijom podržali 50. godišnjicu Lige proti raka Zadar

Slika korisnika valentinam
Žele pobijediti zajedničkog neprijatelja
Autor: 
U Hrvatskoj je dosta loša situacija jer je u 2016. godini od raka umrlo 14. 360, a u Zadarskoj županiji 556 ljudi, rekao je dr. Josip Bubičić bivši predsjednik zadarskog Šahovskog kluba
Marin GOSPIĆ
Vladislav Tomčuk i Josip Bubičić na suprotnim stranama

 Naš Šahovski klub je jedan od najstarijih u Hrvatskoj. Osnovan je davne 1949. godine, a i zadarska Liga za borbu protiv raka je jedna od najstarijih u Hrvatskoj, pa smo došli na ideju da se pridružimo obilježavanju 50-te obljetnice Lige - velikom šahovskom partijom pod nazivom - "Nema predaje - šah-mat raku". Željeli smo pobijediti zajedničkog neprijatelja, a to je rak. Naime, u Hrvatskoj je dosta loša situacija jer je u 2016. godini od raka umrlo 14. 360, a u Zadarskoj županiji 556 ljudi. Imamo još i podatke za 2014. godinu kada je u Zadarskoj županiji od ove teške bolesti umrlo 910 ljudi, a novootkrivenih karcinoma u Republici Hrvatskoj iste godine je bilo zabilježeno 21 tisuću - rekao je dr. Josip Bubičić bivši predsjednik zadarskog Šahovskog kluba i bivši predsjednik zadarske Lige za borbu protiv raka.

Tako se jučer u Gradskoj loži odigrala šahovska partija koja je dakle, imala za cilj obilježiti jubilarnu obljetnicu Lige, a šahovsku su partiju zaigrali i mlađi i stariji članovi Šahovskog kluba koji inače broji 30-tak članova od koji je najstariji član upravo dr. Josip Bubičić, a najmlađa članica Antonija Klaić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno