Otvorena izložba slika Silvijane Dražović

Slika korisnika valentinam
Osamnaest anđela koji vraćaju nadu
Ove sam slike radila svjesna toga da nam u ovom našem otužnom društvu s malim brojem privilegiranih nedostaje barem malo „raskoši“, barem jedna iluzija koja kaže – nada, uvijek i posvuda, govori Dražović
Vedran SITNICA
Silvijana Dražović u društvu obitelji i prijatelja
 U petak je u Caffe galeriji Đina otvorena izložba Silvijane  Dražović „Ja sam samo tvoj anđel“. Umjetnica je izložila 18 slika anđela,  rađenih na drvenoj podlozi. 
- Slikama i izložbama ja započinjem blagdane. Ovaj put sam se  odlučila raditi na drvenoj podlozi jer mi je to omogućilo malo drugačiju  tehniku, no uz svoj omiljeni acrylic i „zlata“ koliko god mogu smjesti na  figuraciju, rezimira Silvijana  dodajući kako njoj zlata i blještavila nikada  nije dosta. 
Ova zadarska umjetnica, inače, već uobičajeno izlaže u ovo vrijeme   u  ovoj kultnoj gradskoj galeriji, koja je i ovog puta, kao i prethodnih, bila  dupkom puna. U Đinu se gotovo nije moglo ući od njezinih prijatelja i  poklonika njenog rada. 
Silvijana ističe da je nekako njeno slikarstvo u zadnje vrijeme krenulo  u jednostavnost, u bjelinu, u naznake....
- Ove sam slike radila svjesna toga da nam u ovom našem otužnom  društvu, društvu s malim brojem privilegiranih, nedostaje barem malo  „raskoši“, barem jedna iluzija koja kaže – nada, uvijek i posvuda. Anđele  budućim vlasnicima personaliziram pa je to sličica s knjižicom i tekstom  o njima samima ili onima kojima to namjenjuju kao dar, naglašava umjetnica i dodaje kako je Caffe galerija Đina uvijek bila mjesto njenih simpatija. 

- Moji vam anđeli žele sretne blagdane, baš svima jer svi ih imamo i  nosimo na ramenu. A o Đini, što reći nego da je ova galerija čudo i uvijek  će ostati čudo, posebice u gradu koji nema galerije. Jer kada ti dođe 30  ljudi u ovako malen prostor pa je sve dupkom puno i ne možeš niti protokolarno otvoriti izložbu jer ti stalno netko upada u riječ kakvom duhovitom opaskom, pravom kritikom, dalmatinskim dišpetom, stvarima koje izložbeni poduhvat bacaju u drugi plan, jer je taj koji dobacuje bio i  ostao svoj, slobodan i jači čak i od tebe, umjetnika koji bi trebao biti kao  ja te večeri – kraljica večeri, treba li reći da je to sjajno?  To volim i to ću  uvijek raditi, obećava Silvijana. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)