A GDJE ĆEŠ TI ZA NOVU? Provjerili smo gdje će poznati Zadrani dočekati najluđu noć

Slika korisnika bkupcak
DOČEK NOVE 2019. GODINE
Priupitali smo nekolicinu gdje i s kim planiraju dočekati Novu 2019. godinu. Neki će na trgovima, drugi na gažama, a treći ipak preferiraju intimu svog doma u okruženju najmilijih
Arhiva ZL
Ilustracija

Polako ali sigurno se bliži najluđa noć u godini. Brojni Zadrani već su se odlučili kako će ispratiti Staru i dočekati Novu godinu, pa tako i oni nama nešto „poznatiji“. Priupitali smo nekolicinu gdje i s kim planiraju dočekati Novu 2019. godinu. Neki će na trgovima, drugi na gažama, a treći ipak preferiraju intimu svog doma u okruženju najmilijih. Međutim, svi su se složili oko jednog, a to je da dok god si s pravim osobama, svejedno je gdje ćeš biti.

Dok prvi čovjek grada Zadra, gradonačelnik Branko Dukić, za sada još uvijek nije siguran gdje će provesti doček Nove godine osim što će, kako kaže, definitivno ostati u Zadru, župan Božidar Longin, nastavlja tradiciju ispraćaja Stare godine u krugu obitelji.

- Novu godinu provest ću kući, u krugu obitelji. Dolaze mi djeca koja uistinu puno rade tijekom cijele godine pa nam je ovo blagdansko razdoblje jedna od rijetkih prigoda da se vidimo i družimo. I inače je Božić blagdan koji nam je draži i koji, uz tradicionalni odlazak na misu, kod nas okupi šira obitelj, a tako će biti i ove godine. Novu godinu ćemo obilježiti nešto skromnije, ali vjerujem da će nam biti dobro, kazao je župan Longin zaželjevši pritom svim žiteljima Zadarske županije puno zdravlja i veselja povodom nadolazećih blagdana.

Zadranka Doris Pinčić Rogoznica, televizijska, filmska i kazališna glumica, te voditeljica na radiju i televiziji, Novu će dočekati ušuškana sa svojom malom mezimicom, šestomjesečnom kćerkicom Gitom što joj, kako kaže, nimalo teško ne pada. Dapače, uživa u odmoru i druženju sa svojom malom djevojčicom.

- Donat će biti s mojim roditeljima u toplicama, suprug Boris će biti na gaži, a ja ću ostati doma s malenom jer bi joj ikakav doček van kuće bio prenaporan. Imamo plan zaspati po običaju oko 21 sat, ušuškane u dekicu, i to je to. Baš se veselim, kazala je Doris.

Glumac i redatelj Vinko Radovčić Novu godinu dočekat će u krugu prijatelja. -Nakon ponoći otići ćemo do grada. To nam je nekako postala tradicija, a i inače me veseli druženje s ljudima koji se vrate doma za vrijeme Božica i Nove godine, kazao je Radovčić.

Svjetska a naša, sopranistica Nela Šarić ovu će Novu dočekati nešto mirnije nego do sada.

-Doček ću provesti okružena svojom boljom polovicom i najbližim prijateljima, uz večeru, zdravice i dobru glazbu. Prijašnjih godina bilo je šareno s odabirom mjesta za slavlje, od klubova do švicarskih Alpi, no nakon skoro tri mjeseca izbivanja od kuće, želja mi je biti s najmilijima, što je i dovelo do ovog jednostavnog plana,kazala je Šarić dodavši kako uostalom, mjesto zbilja nije ni bitno dok god je društvo dobro.

Glumica i lutkarica Anđela Ćurković Petković Novu će, kao i prethodne dvije, dočekati u Saturnusu.

-Kako sam ja generacija koja je u Saturnusu provodila ljeta i zime, prvi doček organiziran tamo nisam htjela propustiti. S obzirom da je bilo fenomenalno prvi i drugi put, sigurna sam da ću se i ovaj put dobro provesti. Kod ovih dočeka volim što se dobro isplešem, sretnem gomilu prijatelja i poznanika koje u toku godine ne stignem vidjeti pa se i družimo i nadoknađujemo propuštene susrete. Može se reći da je to svojevrsni povratak u mladost i stara vremena (hahaha). Što ne znači da nema mladih ljudi, svaki doček sve više!, kazala je Ćurković Petković dodavši kako svim čitateljima Zadarskog lista želi sve najbolje u Novoj 2019. godini.

Redateljica, glumica i lutkarica Vjera Vidov ne opterećuje se prerano gdje će biti za doček i uvijek, kaže, odluči u zadnji tren. - Ne dramim oko toga. Bitno mi je samo da sam s ljudima koje volim i s kojima mogu biti opuštena, biti ja. Ali mislim da je to svima cilj. Još uvijek ne znam gdje ću, mislit ću o tome sutra, sutra je novi dan, kazala je u šali Vidov.

Mlada jazz, blues i soul pjevačica baršunasta glasa, Elena Stella, nema još konkretne planove, međutim, kako već niz godina nije imala baš neke, kako kaže posebne dočeke, ove godine će se možda ipak odlučiti za nešto drugačije.

-Posljednjih godina nisam imala neke spektakularne dočeke. Neke su bile radne, a jedna je čak bila u krevetu (haha). Ali uglavnom su to bile zabave u krugu meni najbližih ljudi. Ove godine možda odem na doček u Beč, kazala je Stella.

Mladi kantautor Jure Brkljača doček će provesti radno, točnije na Stradunu i to u vrlo dobrom, pjevačkom društvu. -Ove godine Novu ću dočekati na pozornici Stradunu koju ću dijeliti sa svojim prijateljima Tonijem Cetinskim, Davidom Temelkovom i Markom Kutlićem, kazao je Brkljača dodavši kako su mu ipak najdraži dočeci oni provedeni kod kuće, u svom Zadru, s voljenim osobama i prijateljima.

Zlatni zadarski olimpijac Igor Marenić za doček planira spojiti i zabavu i rekreaciju, u čemu će mu se pridružiti i njegov zlatni kolega, Šime Fantela.

-Plan je otići s ekipom na Zavižan. Krećemo 29. ili 30. prosinca, malo ćemo planinariti do Doma, gore par dana kuhati, zezati se, nabaciti koju društvenu igru i 2. siječnja 2019. se vraćamo u civilizaciju, kazao je Marenić dodavši kako je i Šime u ovoj kombinaciji.

Kapetanica ŽKK Zadar, Lara Nikpalj Vukorepa, zbog svakodnevnih sportskih obaveza i čestih putovanja doček će najvjerojatnije provesti s obitelji i prijateljima. Malo će stati na loptu, kaže. -Pošto smo i suprug i ja svakodnevno u sportu i na putovanjima gotovo svaki vikend, ne vidimo se niti međusobno, a niti s obitelji i prijateljima, tako da će doček vjerojatno biti opušten i u krugu obitelji i prijatelja. Iako nemamo još nekih konkretnih planova, najvjerojatnije ćemo doček provesti u nekoj konobici ili sl. Dosta nam je putovanja (haha), kazala je Nikpalj Vukorepa.

Kapetan momčadi sa Stanova, Dragan Župan, kao i svake godine doček će provesti u Dišpet baru sa svojim prijateljima. -Uvijek je tako. Svake godine se spustimo do grada, prvo Kalelarga zatim Varoš. Za mene nema ljepšeg provoda nego u svom gradu i sa svojim ljudima, kazao je Župan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (2 glasova)