REKORDNO NA OTOCIMA: Hoće li izlaznost na ove izbore oboriti rekorde?

Slika korisnika bkupcak
GRAĐANI GLASUJU
Nakon 16 sati znati će se jesu li ovi izbori po izlaznosti definitivno bolji od onih 2014. godine, osobito 2010. kada je na birališta izišlo svega 12,69 posto birača
Arhiva ZL
Ilustracija

Iako izbore za mjesne odbore prati iznimno mala izlaznost, ovi su izbori pokazali nesvakidašnji trend, barem kada su otoci u pitanju. Naime, prema podacima što smo ih jutros dobili u Gradskom izbornom povjerenstvu, u dvjema otočkim mjesnim odborima do 11 sati zabilježena je rekordna izlaznost: u Maloj Ravi glasovalo je 45,45 posto birača, u Brguljama 44,30.

Dobra je izlaznost i u Veloj Ravi i Zapuntelu u kojima je svoje bračko pravao ostvarilo po 16 posto glasača, te na Olibu gdje je glasovalo 15,23 njih. To pokazuje da su mještani otočnih odbora najviše zainteresirani za kvalitetu života u svojim mjestima, odnosno izbor vlasti koja će im to omogućiti. Naime, ovakva izlaznost do 11 sati ne ostvaruje se niti na tzv. velikim izborima, tj. onima za Sabor RH.

U Povjerenstvu saznajemo da je, što se tiče gradskih mjesnih odbora, najveća izlaznost zabilježena u Pločama, 6,59 posto te u Crnom gdje je glasovalo 4,69 birača.

Nakon 16 sati znati će se jesu li ovi izbori po izlaznosti definitivno bolji od onih 2014. godine, osobito 2010. kada je na birališta izišlo svega 12,69 posto birača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)