Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ZAPOČELI IZBORI Zadrani danas biraju tko će ih predstavljati u Mjesnim odborima

09.12.2018. 08:53
ZAPOČELI IZBORI Zadrani danas biraju tko će ih predstavljati u Mjesnim odborima


Jutros je započelo glasovanje za izbore za članove vijeća mjesnih odbora Grada Zadra, a Odluku o raspisivanju donijelo je Gradsko vijeće. Vijeće mjesnog odbora svake četiri godine biraju građani s područja mjesnog odbora koji imaju biračko pravo i prebivalište na području mjesnog odbora čije se vijeće bira.
Glasovanje traje od 7 do 19 sati kada se biračka mjesta zatvaraju, a s obzirom na tradicionalno manju izlasnost i rezultati bi trebali biti poznati tijekom večeri.
Od ukupno 37 mjesnih odbora, koliko ih Zadar službeno ima, izbori će se održati za njih 35. Naime, na otocima Silba i Premuda nije predana niti jedna kandidacijska listu. 
HDZ je s koalicijskim partnerima HSU, HSP AS i Narodna stranka Reformisti predao ukupno 29. lista, SDP se u koaliciji s HNS-om kandidirao za 20 lista. a Zadarski blok koji čini koalicija Akcija Mladih, Most, HSS, HSLS, Modes i Naprijed Hrvatska ima 21 listu. Osim njih na izborima će građani imati priliku dati glas i nezavisnim kandidatima na 10 kandidacijskih lista.