Otvorenje Tuđmanove kao dar za Božić

Slika korisnika martinazd
U Gradu planiraju još radova na cestama
Hrvatske ceste rade dio ceste od Ulice Ante Starčevića do dijela Ulice Franje Tuđmana u neposrednoj blizini crkve sv. Ivana, odnosno do City Gallerije. Kad one završe s radovima mi nastavljamo na sljedećm dijelu te ulice skroz do Vruljice. Naime, iduće godine raspisujemo javni natječaj za radove na proširenju tog dijela Tuđmanove koja će u cijeloj dužini postati četverotračna, rekao je Darko Kasap
Zvonko KUCELIN
Radove u Tuđmanovoj izvode radnici tvrtke Sarađen, a investitor su Hrvatske ceste

Nekoliko dana pred Božić, točnije do 21. prosinca, trebali bi biti završeni radovi od Ulice Ante Starčevića do križanja s Putom Murvice.
Radove izvode radnici tvrtke Sarađen, a investitor su Hrvatske ceste.
Unatoč radovima, križanje Tuđmanove i Murvičke nije u potpunosti zatvoreno te se Murvičkom može ravno prema Relji, kao i iz Ulice Franje Tužmana u Murvičku.

Zeleni val

- Hrvatske ceste rade dio ceste od Ulice Ante Starčevića do dijela Ulice Franje Tuđmana u neposrednoj blizini crkve sv. Ivana, odnosno do City Gallerije. Kad one završe s radovima mi nastavljamo na sljedećm dijelu te ulice skroz do Vruljice. Naime, iduće godine raspisujemo javni natječaj za radove na proširenju tog dijela Tuđmanove koja će u cijeloj dužini postati četverotračna, rekao nam je Darko Kasap, pročelnik UO za graditeljstvo.


"Vrijednost ovih radova je 25 milijuna kuna, a financirat će se iz EU sredstava. Ova pometnica imat će trake za javni prijevoz te će se uvesti neke nove linije, postavit će se nove čekaonice za autobuse, biciklističke staze..."

Darko KASAP

Istaknuo je kako će i Hrvatske ceste također napraviti četverotračnu ulicu, a Grad će potom nastaviti u dijelu iznad City Gallerije, nekadašnjeg Mesoprometa, TIZ-a i sve do Vruljice.
- Vrijednost ovih radova je 25 milijuna kuna, a financirat će se iz EU sredstava. Ova pometnica imat će trake za javni prijevoz te će se uvesti neke nove linije, postavit će se nove čekaonice za autobuse, biciklističke staze... Promet će biti reguliran i usklađen te ćemo imati zeleni val tako da Tuđmanova ulica više neće biti usko grlo i neće se više stvarati gužve, najavio je Kasap. Na pitanje kako će se regulirati promet u poprečnim ulicama te hoće li u njima dolaziti do promjena rekao je kako je na ovom području planirana izgradnja novih objekata, kao što su hotel na Polačištu, škola u blizini crkve sv. Ivana te stambeni objekti u nekadašnjem HAK-u koji će također determinirati promet.

Četiri paralelne ulice

Proširenjem i uređenjem Ulice Franje Tuđmana, dodao je, dobit će se još jedna paralela koja će spajati istok i zapad grada. Želja je, ističe, dobiti nekoliko paralelnih ulica sa zelenim valovima kako bi se u konačnici rasteretio promet. Prva takva paralela je zaobilaznica odnosno Ulica Hrvatskog sabora, druga parelela ići će ispod Bilog briga, odnosno od Ulice Borka Šarlije Kese, preko Ulice admirala Jakova Šubića Cezana, kod belafuškog groblja do Žmirića.
- Treća će ići Ulicom Domovinskog rata, preko Hrvoja Ćustića, Benka Benkovića i na Put Nina, te četvrta će biti ova koja se sad radi i izlazi na Vruljicu te će ići uz rub parka Vruljica na Ulicu Ivana Meštrovića i Put Dikla. Ovo su četiri paralelne ulice koje bi riješile sam promet na području grada. U budućnosti ćemo, dakle, imati nekoliko zelenih valova koji će ići u jednom ili drugom smjeru te poprečne ulice koje će opskrbljivati ta četiri glavna toka prometa po gradu, najavio je Kasap.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)