Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar na korak od polufinala – vikend donosi spektakl

Autor: Z L

09.01.2009. 23:00
Zadar na korak od polufinala – vikend donosi spektakl

Foto: Vedran SITNICA



Četvrti dan otvoren je derbijem između Dinama i Zagreba. U jednoj, više šahovskoj nego nogometnoj partiji bolje su otvorili momci iz Maksimira jer su u četvrtoj minuti preciznim udarcem Hrgovića ostvarili početnu prednost. Nastavak susreta je ponudio mnogo više uzbuđenja na terenu i tribinama, jer su “pjesnici” vrlo brzo izjednačili golom Sesara da bi nedugo zatim Grgić nadmudrio Butinu i glavom uputio loptu u prazan Dinamov gol, ali ispriječio se Tomić i spasio svoja vrata. Nakon toga Jurendić zapucava odličnu prigodu za vodstvo, a isto čini i Jugović nakon toga. Dinamo se posljednje dvije minute zatvorio kao da su bili zadovoljni s remijom, ali im se ubrzo takva taktika obija o glavu jer je Pavlović iskoristio višak igrača u kontranapadu i matirao Butinu. Sljedeći na redu su bili Osijek i Varteks, momčadi koje su jedine u skupini bile bez bodova. Prvo poluvrijeme je bilo vrlo sadržajno s četiri pogotka u mrežama vratara (2:2). Drugi dio su Osječani otvorili s dva gola i svi su mislili da bodovi idu Slavoncima, no s time se nije složio Varaždinac Hojski koji je hat trickom donio svojoj momčadi prednost od dva gola, ali se još jedanput pokazala prevrtljivost ovog prvenstva, jer su Osječani preko Barišića u posljednjih 30 sekundi susreta s dva pogotka ipak došli do boda koji na kraju nije odgovarao nijednoj momčadi.
Remi Zadra i Zagreba
 Susret između Zadra i Zagreba je započeo pokušajem Terkeša koji je prohujao pored vratnice Zagrebovog gola, a odmah potom Ćurjurić plasiranim prizemnim udarcem dovodi Zadrane u vodstvo. Moglo je ubrzo biti i 2:0 da je Bećiri bio malo precizniji. Opasno su onda zaprijetili “pjesnici” preko Jugovića, ali se lopta zaustavila na vratnici gola Ježine. Nakon toga se i visoki Krstanović našao u dobroj prilici, ali neuspješno. U 11. minuti Župan odlično upošljava Terkeša koji varkom lomi obrambenog igrača Zagreba i puca snažno po golu, no Škorić je bio na svom mjestu. Prvih pet minuta drugog dijela proteklo je u zatvorenoj igri, da bi u 19. minuti Oršulić iskoristio nesmotrenost Ljubičića na rubu kaznenog prostora i matirao vratara Ježinu. Nakon izjednačujućeg gola bude se Zadrani, ali pokušaji Ljubičića i Suraća iz daljine su prolazili pored Zagrebovog gola. Kao i prethodnog dana, na scenu stupa Dragan Župan koji je predriblao zadnjeg igrača Zagreba i efektno pogdio za 2:1. Ubrzo uzvraća Zagreb koji opet koristi grešku Zadrana, ovaj put Ježine i vraća rezultat na početak. Na kraju podjela bodova s kojom su ipak bili zadovoljniji “pjesnici”. Inter i Varteks su odigrali neriješeno iako su Varaždinci imali pobjedu u džepu. Yankep je tako u posljednjoj minuti održao Zaprešićanima kakve-takve šanse za prolaz u drugi krug. 
 Dinamo je u utakmicu protiv Osijeka ušao tražeći pobjedu, jer ih je poraz protiv Zagreba doveo u situaciju da im za prolazak dalje treba pobjeda. Tako su “modri” i ušli u ovu utakmicu. Preko Lovrena i Vrdoljaka su u dvije minute došli do vodstva od 2:0 koje su rutinirano održavali do 18. minute kada je nadu Osječanima lijepim udarcem pružio Miličević. Lovren je nedugo potom svojim drugim pogotkom vratio Dinamo na dva gola prednosti, ali Miličević je samo dvije minute nakon toga odgovorio istom mjerom za 3:2. Međutim, Osječani nisu uspjeli izjednačiti, a konačan je rezultat na Mandžukićevo dodavanje postavio Vrdoljak.
Golijada Zagreba i Intera
U šestom je susretu između Zagreba i Intera viđena prava golijada. Batarelo je načeo mrežu Škorića za vodstvo Intera od 1:0, zatim je Pavlović već sljedeće minute vratio stvari na početak, a dvije minute potom doveo Zagreb u vodstvo. Iste minute odgovara Rašić, a u 9. minuti novi preokret na ovoj utakmici donosi Kukec – Inter vodi 3:2. Međutim, golovi se redaju kao na pokretnoj traci. Pogađaju Kartelo, Oršulić, Jurendić i Pavlović za Zagreb, a Batarelo dvaput, te Grgurović jednom za Inter, pa je rezultat u 18. minuti 6:6. Do kraja pogađa Batarelo po četvrti put i tako osigurava pobjedu Zaprešićanima.
Zadar svladao Osijek
Zadar je svoju drugu utakmicu dana odigrao protiv posljednjeplasirane momčadi Osijeka. U prvoj je minuti Surać lijepo ostavio loptu za Župana koji je topovskim udarcem rasparao mrežu Vargića. Imali su Župan i Bećiri nedugo potom lijepe prilike za povećanje prednosti, ali ih nisu uspjeli realizirati. Bećiri je imao i sjajan pokušaj loba, ali ni on nije našao put prema mreži. Međtim, brzo su se Osječani osvetili. Barišić je u 8. minuti vratio sve na početak lijepim udarcem. Do poluvremena smo još vidjeli opasne pokušaje Župana i Ljubičića, ali rezultat se nije mijenjao. Zadar je drugo poluvrijeme, slično kao i prvo, počeo pogotkom. Surać je prizemnim udarcem pogodio mrežu Vargića za 2:1. Poslije zgoditka smo vidjeli solidne pokušaje s obje strane, ali promjene rezultata nema. Sretni su Zadrani bili u 19. minuti, budući da Škorić situaciju jedan na jedan s Vukovićem nije uspio riješiti. Imao je Zadar inicijativu u drugom poluvremenu, Osijek je pokušao izjednačiti ubacivši petog igrača u polje, ali konačan rezultat je ostao 1:2, dovoljno za prolaz Zadra.
Dinamu je protiv Varteksa trebala pobjeda za prolaz, a trijumf “modrih” je nagovijestio Lovren pogotkom u 4. minuti. Butina je u 10. minuti obranio nekoliko pokušaja “krojača”, ali udarac Vuka nije mogao zaustaviti. Međutim, Butina minutu nakon prvog pogotka mora ponovno u svoju mrežu. Smrekar je pogodio za 2:1, ali to vodstvo je kratkoga daha, jer Vrdoljak do poluvremena uspijeva poentirati. U nastavku prvi u vodstvo stižu Varaždinci preko Lesjaka, ali Mandžukić poravnava na 3:3. Novopridošli Slepička je precizan, pa je Dinamo ponovno u vodstvu. Nakon njega ponovno pogađa Mandžukić, ali pred sam kraj utakmice na gol zaostatka Varaždince vraća Hojski, ali bliže od toga nisu mogli.