Sanacija obale i puteva u Općini Sali

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
sali
Sanacija obale u Salima prioritetni je ovogodišnji projekt

Općina Sali donijela je proračunski plan za 2010. godinu i to u iznosu od 7.882.000 kuna. Planirani proračun manji je od lanjskog, koji je nakon rebalansa iznosio 8.496.000 kuna.

Od većih projekta u planu je probijanje protupožarnih putova i sanacija obale u Salima. Ostatak ne baš velikog općinskog proračuna, prema riječima načelnika Općine Sali Zorana Morovića, bit će utrošen za samo poslovanja Općine u sklopu kojega se moraju isplatiti plaće zaposlenicima, platiti komunalije i ostala potraživanja, a Općina nastavlja i sa stipendiranjem učenika.

- Za dva navedena veća projekta planirana su ukupno dva milijuna kuna. Obala u Salima traži hitnu sanaciju s obzirom da je razrovana, a time i neprohodna. Podloga obale nije napravljena za kamione koji tuda prometuju, tako da se po tom pitanju treba nešto hitno napraviti, kazao je Morović.

Jedna od zanimljivijih proračunskih stavki jest i ona kojom se planira izrada izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Sali, a znatna financijska sredstva Općina je predvidjela za razvoj sportskih aktivnosti.

- Imamo volju i želju iskoristiti raspoložive predispozicije našeg otoka prema razvoju vodenih sportova. Htjeli bismo investirati sredstva u adekvatnu infrastrukturu kako bismo ostvarili ideju o organiziranju međunarodnih regata u Parku prirode Telašćica. Važno je da imamo sve predispozicije da bi ova ideja i zaživjela, kazao je Morović.

Općinski proračun punit će se uglavnom iz vlastitih sredstava, a oko 2 i pol milijuna kuna izlit će se iz planiranih potpora resornih ministarstava i europskih pretpristupnih fondova.

 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno