Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Godina plaćanja starih dugova

09.01.2012. 23:00
Godina plaćanja starih dugova


Zbog tih starih dugovanja čeka nas jedna teška recesijska godina, agonija iz koje nitko ne zna kad ćemo se izvući. U takvim uvjetima mislim da nam ništa ne znači to što smo usvojili proračun, jer se bojim da će njega “progutati” stari dugovi – Marin Gulan


Iako je Općina Galovac za 2012. godinu usvojila proračun s puno optimizma i lijepih planova, načelnik Marin Gulan skeptičan je glede njegove realizacije bez pomoći države.
– Godina je tek počela, a na adresu Općine već su pristigli novi računi temeljem sudskih presuda za sporove pokrenute još u vrijeme bivše općinske vlasti. Sve te sporove gubimo, a osim toga pristižu nam i računi za neplaćene režije iz istog perioda. Realno, mi još uvijek ne znamo ni koliko je tih sporova još na sudu, a niti koliko ćemo još sporova izgubiti i koliko novaca morati izdvojiti – kaže Gulan ističući da je nova općinska vlast pokušala utjecati na ishod nekih sudskih sporova u kojima su pojedine privatne tvrtke tužile Općinu Galovac prilažući naknadno dokumentaciju koja im ide u prilog, no napominje kako je to, nažalost, bilo već prekasno.
– Zbog tih starih dugovanja čeka nas jedna teška recesijska godina, agonija iz koje nitko ne zna kad ćemo se izvući. U takvim uvjetima mislim da nam ništa ne znači to što smo usvojili proračun, jer se bojim da će njega ‘progutati’ stari dugovi – skeptično zaključuje Gulan, dodajući da je jedino izvjesna realizacija plana gradnje dječjeg vrtića. Gradnju bi, kaže Gulan, financirali Europska investicijska banka i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u najvećem dijelu, a tek jedan mali dio pao bi na račun Općine Galovac.
– Taj projekt smo već 2011. godine poslali na tada aktualni natječaj EIB3 i prema najnovijim informacijama on je prihvaćen. No, prije nego se počnemo veseliti, treba pričekati da stigne potvrda onih koji financiraju projekt – kaže Gulan dodajući da se boji da će zbog ranije spomenutih problema galovački studenti, đaci, članovi udruga, sportskih društava i sličnih ostati bez financijske potpore iz blagajne Općine.