Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Paravinji prijete zatvorenici

09.01.2012. 23:00
Paravinji prijete zatvorenici


Dragan Paravinja, koji je u Bosni i Hercegovini pravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja, još uvijek je na prijemnom odjelu zatvora “Tunjice” u Banja Luci gdje je prebačen krajem prošlog tjedna, a postoje informacije kako mu ostali zatvorenici prijete, tvrdi u utorak sarajevski “Dnevni avaz”.
List navodi kako je nekoliko zatvorenika upravi zaprijetilo neposluhom ukoliko Paravinja bude smješten na njihov odjel.
“Odluku o tome na kojem će odjelu Paravinja izdržavati kaznu donijet će tim stručnjaka. Njihova procjena može potrajati i do mjesec dana, a za to vrijeme on je na prijemnom odjelu”, izjavio je neimenovani izvor iz uprave banjalučkog zatvora.
“Avaz” podsjeća kako su zatvorenici u “Tunjicama” poznati po tome što su krajnje netrpeljivi prema seksualnim prijestupnicima kakav je Paravinja.
Tako je 2008. godine u ovom zatvoru brutalno ubijen Ferid Memić (56) koji je bio pod istragom zbog sumnje da je napastvovao šestogodišnju djevojčicu.
Iz ministarstva pravosuđa RS koje je nadležno za provedbu zatvorskih kazni ustvrdili su kako je svim zatvorenicima zajamčena podjednaka sigurnost, bez obzira na vrstu kaznenih djela koja su počinili.
Dragan Paravinja prebačen je u banjalučki zatvor na izdržavanje kazne koju mu je 22. prosinca potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.
Bez obzira na tu činjenicu na temelju odluke ministra pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariše Čolaka on može biti vraćen u Hrvatsku čim to zatraže hrvatske pravosudne vlasti kako bi mu se tamo sudilo po optužnici za ubojstvo Antonije Bilić iz Drniša.