Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Paški mališani u novom prostoru

09.01.2012. 23:00
Paški mališani u novom prostoru


Zgrada dječjeg vrtića će se nadograditi kako bi se u nadograđenom dijelu uredili prostori za dvije jaslične skupine jer nam je to sada najpotrebnije. Trenutačno imamo prostora samo za jednu jasličnu skupinu i to nije dovoljno, rekla je Dušanka Grubišić


U proračunu Grada Paga za ovu godinu predviđeno je 2.700.000 kuna za uređenje zgrade Dječjeg vrtića “Paški mališani”.
– Dječji vrtić je iznimno važna institucija za Pag i namjera nam je dogradnjom zgrade omogućiti kvalitetnije uvjete za boravak polaznika vrtića, ali i stvoriti bolje uvjete za rad djelatnika, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
Za obnovu zgrade Dječjeg vrtića “Paški mališani” izrađen je projekt, dobivena je lokacijska i građevinska dozvola, a financijska pomoć zatražena je od Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
– Protekle godine smo se posvetili izradi projektne dokumentacije za nekoliko većih i za Pag važnih projekata s kojima se natječemo za sredstva iz državnog proračuna, a među projektima je i uređenje Dječjeg vrtića ‘Paški mališani’. Vjerujemo da ćemo od Ministarstva dobiti sredstva kako bi, zajedno s onim što smo osigurali u gradskom proračunu mogli početi s radovima, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Dušanka Grubišić, ravnateljice Dječjeg vrtića “Paški mališani”, navodi da bi se od državnog proračuna trebalo dobiti oko 850. 000 kuna i s tim bi se sredstvima moglo početi s radovima.
– Zgrada dječjeg vrtića će se nadograditi kako bi se u nadograđenom dijelu uredili prostori za dvije jaslične skupine jer nam je to sada najpotrebnije. Trenutačno imamo prostora samo za jednu jasličnu skupinu i to nije dovoljno. Dogradnjom vrtića organizirat će se mlađa, srednja i starija jaslična skupina i tako će se omogućiti bolji rad, rekla je Dušanka Grubišić.
U Dječjem vrtiću “Paški mališani” ove je godine upisano 79 djece.
U Pagu predškolski odgoj ima dugu tradiciju. Prvi dječji vrtić su 1919. godine otvorile koludrice Benediktinskog samostana Sv. Margarite. Vrtić se tijekom godina selio na više lokacija, no niti jedna nije bila prikladna i osamdesetih godina prošlog stoljeća vrtić je izgrađen u Velebitskoj ulici. Uz pomoć sredstava iz gradskog proračuna u vrtiću su preuređene prostorije za boravak djece, spavaonice, igraonice, dnevna soba s televizorom, kuhinja, a uz vrtić je uređeno i igralište s ljuljačkama, toboganom i drugim sadržajima.