Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pupić Bakrač: “Očekujemo 20-postotno povećanje”

09.01.2012. 23:00
Pupić Bakrač: “Očekujemo 20-postotno povećanje”


Naše dosadašnje iskustvo nam govori da se porast cijena goriva za avione nikad nije odrazio na pad broja putnika jer avioprijevoznici nisu dirali cijenu karata, govori Pupić Bakrač


Pesimistične prognoze da će se porast cijene avionskog goriva u zemljama EU reflektirati na pad broj dolazaka aviona i putnika u Zračnu luku Zadar ipak se neće ostvariti. Cijene goriva rastu zbog uvođenja novih ekotaksi, a EU je najvažnije tržište za ovdašnju zračnu luku. Međutim unatoč novim poremećajima koji će dovesti do porasta troškova za avioprijevoznike direktorica Luke Katica Pupić Bakrač najavljuje u 2012. porast broja putnika za 20 posto.
– Naše dosadašnje iskustvo nam govori da se porast cijena goriva za avione nikad nije odrazio na pad broja putnika jer avioprijevoznici nisu dirali cijenu karata. Tako, na primjer, kada je cijena goriva rasla, Ryanair nije dizao cijene, kaže Pupić Bakrač i dodaje:
– U 2011. smo zabilježili promet od 285.000 putnika što je 3,5 posto više nego godinu ranije. U ovoj godini očekujemo porast prometa od 20 posto, konkretno 350.000 putnika. Naša očekivanja temeljimo na novim linijama Ryanaira, Lufthansa i Croatia Airlinesa. Konkretno, zadnja spomenuta aviotvrtka i pojačava broj rotacija na nekim linijama, rekla je Pupić Bakrač.