Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sinovčić: Nema kukanja, jeremije nisu dobro došle

09.01.2012. 23:00
Sinovčić: Nema kukanja, jeremije nisu dobro došle


Najavljujem da ćemo financijske probleme riješiti odmah, tijekom tjedna podijelit ćemo plaće, a onda vam preostaje samo da se koncentrirate na rad i postizanje rezultata. Očekujem maksimalnu disciplinu – kazao je Reno Sinovčić


Finili su Mare bali. Jučerašnjom prozivkom na Stanovima započele su pripreme NK Zadar za proljetni dio prvenstva. Kao što to obično biva na okupljanju su se našla mnoga znana i neznana imena, a sigurno je da će na kraju ovih priprema popis igrača Zadra izgledati nešto drugačiji. To je u svom obraćanju igračima dao naslutiti i Reno Sinovčić, vanjski stručni suradnik NK Zadar.
– Od vas igrača očekujem da ozbiljno prionete poslu od prvog dana. Činjenica je da ovaj popis nije definitivan, neki igrači će nam se priključiti u nastavku priprema, a s nekima od vas ćemo se rastati. Onima koji će otići predlažem da pronađu druge sredine gdje će nastaviti karijeru. Što se tiče NK Zadar, mi nećemo raditi nikakve probleme.
Sinovčić je nakon toga bio još izričitiji.
– Najavljujem da ćemo financijske probleme riješiti odmah, tijekom tjedna podijelit ćemo plaće, a onda vam preostaje samo da se koncentrirate na rad i postizanje rezultata. Očekujem maksimalnu disciplinu i tu neće biti popusta ni za koga. Trener Zebić bit će odsutan do srijede jer je na doškolovanju za trenera, a mijenjat će ga njegovi najbliži suradnici. I još nešto, nema kukanja, jeremije nisu dobro došle – kazao je Sinovčić uz napomenu da je igranje malog nogometa od jučer strogo zabranjeno.
Nakon njega okupljenim igračima obratio se Josip Bajlo, predsjednik NK Zadar.
– Drago mi vas je vidjeti u ovako velikom broju i nadam se da ste se dobro odmorili, jer je pred nama težak posao koji moramo uspješno obaviti. Vratio bih se malo na prošlu polusezonu. Činjenica je da smo neke utakmice odradili briljantno. Pritom prije svega mislim na one s Hajdukom i Dinamom na Stanovima, međutim, nakon njih bi dolazilo do opuštanja i kiksali smo u utakmicama koje su slijedile protiv objektivno lošijih momčadi. To nam se nikako ne smije događati u nastavku prvenstva. Smatram da imamo i kvalitetu i potencijal za ostanak u prvoligaškom društvu. Nikako se ne smijemo zavaravari da će biti lagano. Pet momčadi ispada iz Prve lige, a za sada nitko od onih koji su plasirani lošije od nas nije se odrekao prvoligaških ambicija. To nam sugerira da će ovo biti itekako zahtjevno proljeće, bez obzira na to što imamo sedam domaćih utakmica uz šest gostovanja. Na treninge dolazite veseli, a napuštajte ih sretni jer ste nešto novo naučili.
Na kraju se igračima obratio i Zvonimir Jurić, pomoćni trener.
– Nadam se da ste se dobro odmorili, ali i da ste pomalo trenirali kako na pripreme ne biste došli zapušteni. Prije svega očekujemo od vas da se i na treninzima i izvan travnjaka ponašate maksimalno profesionalno. Trener Zebić će biti odsutan do srijede, ali mi krećemo s planom i programom koji je zacrtao stručni stožer. Vidim da ste nestrpljivi, zato je vrijeme da se krene s treningom – kazao je Jurić nakon čega su igrači krenuli sa zagrijavanjem i nizanjem krugova oko igrališta.


Popis igrača na prozivci




Antonio Ježina, Tomo Gluić, Domagoj Torbarina, Marin Con, Ante Sarić, Roberto Viduka, Josip Bilaver, Ivan Anton Vasilj, Šime Maruna, Perica Šare, Igor Banović, Ivan Ćurjurić, Jakov Surać, Antonio Mršić, Luka Begonja, Domagoj Mujić, Jure Jerbić, Josip Jurjević, Ivan Santini, Ivan Matošević, Šime Gržan, Marko Rašo, Frane Ikić, Nikola Olujić, Ivan Tokić, Marino Miličević, Matej Jonjić


Santini još uvijek igrač Zadra


Josipa Bajla, predsjednika Zadra, su nakon prozivke okružili novinari s dodatnim pitanjima vezanima uz izgled momčadi za predstojeću polusezonu. Prvo se, naravno, ticalo Ivana Santinija i njegova eventualnog transfera.
– Očekujemo da će Santini ostvariti transfer, jer za njega postoji interes iz Njemačke i Italije. Međutim, kao što ste mogli vidjeti, Ivan je tu s nama i još uvijek je igrač Zadra. Više ćemo znati tijekom tjedna.
Toni Pezo više nije igrač Zadra.
– Istina je. Pezo je pronašao drugi klub i za sada je to sve što mogu reći na tu temu.
Što se tiče igrača koji se spominju u medijima da bi mogli na posudbu iz Hajduka u Zadar, Bajlo je kazao:
– Matej Jonjić je stigao, a što se tiče ostalih koji se kroz novine spominju, komentirao bih da se baš i ne radi o tim igračima. Hrvoje Tokić? Interesantan igrač, ali morali bismo najprije vidjeti koje su njegove kvalitete, jer se radi o nogometašu koji nije igrao u Prvoj ligi. U svakom slučaju njega ne bismo mogli računati kao eventualnu zamjenu za Santinija.
Predsjednik je još kazao:
– Dogovorena je utakmica s Hajdukom na Poljudu za 21. siječnja. Što se tiče pripreme, kao i obično, prvi dio ćemo odraditi u Zadru, nakon čega ćemo najvjerojatnije put Istre.


Surać po injekciju u Rijeku


Jakov Surać, kapetan Zadra, nije bio na jučerašnjoj prozivci.
– Morao sam “skočiti” u Rijeku gdje će mi dr. Nemec dati injekciju kojom se jača hrskavica. Radi informacije, to su iste injekcije koje su dobivali Janica i Ivica Kostelić nakon operacije kako bi oporavak bio što kraći.