Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Josipović primio nadbiskupa Puljića

Autor: Dražen Ciglenečki

09.01.2013. 23:00
Josipović primio nadbiskupa Puljića


Predsjednik Ivo Josipović jučer je u svom uredu razgovarao s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije, zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem i njegovim suradnicima, no izvori s Pantovčaka ističu da se taj susret ne smije tumačiti kao pokušaj predsjednikova posredovanja između Crkve i Vlade koje se sukobljavaju oko uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.
Iz Ureda predsjednika jučer su tek kratko priopćili da su Josipović i Puljić razgovarali “o nekim aktualnim aspektima odnosa države i Katoličke crkve poput pitanja funkcioniranja Vojnog ordinarijata, rješavanja pravnih i imovinskih pitanja, očuvanja sakralne i kulturne baštine te o potrebi i primjerima ekumenske i međureligijske komunikacije u hrvatskom društvu”.
“Također dotaknuli su i aktualnu temu zdravstvenog odgoja te se složili da dobra volja, strpljivost, odgovornost i iskrena spremnost na razgovor jesu temelj komunikacije u područjima političkog života i civilnog društva”, navodi se u službenom priopćenju.
Neslužbeno se, pak, doznaje da je susret dogovoren ranije, a povod mu nisu nesuglasice oko zdravstvenog odgoja, nego činjenica da je zadarski nadbiskup nedavno postao novi predsjednik HBK. Naši izvori stoga ističu da se o zdravstvenom odgoju razgovaralo tek rubno, nikako u kontekstu dnevne politike, te da se sastanak ne smije tumačiti kao pokušaj posredovanja Josipovića između Banskih dvora i biskupa.