Mikelić prvo dao ostavku pa će se opet kandidirati za predsjednika HNS-a!

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Vjerojatno je malo tko, pa i on sam kada je podnio ostavku, očekivao ovakav rasplet situacije u zadarskom HNS-u posljednjih dana.  Bivši predsjednik GO HNS-a, Josip Mikelić, ponovno će se kandidirati za predsjednika ogranka na unutarstranačkim izborima u Zadru!

Ovu vijest čuli smo iz kruga ljudi koji su zajedno s njim početkom prosinca prošle godine podnijeli ostavke na svoje dužnosti. Mikelić se ustručavao potvrditi kandidaturu, rekavši kako zasad ne bi ništa komentirao jer Gradski odbor stranke sada vodi povjerenik.

- Ne bih mu remetio posao, jer sada je najvažnije pripremiti unutarstranačke izbore, a dok se oni raspišu, ne bi bilo lijepo najavljivati kandidature - bio je kratak Mikelić.

Na naše inzistiranje Mikelić je ipak rekao:

- Ne bih o detaljima, ali evo, mogu samo reći toliko da nije isključeno da ću se kandidirati.

Razlog ostavke, po tadašnjoj izjavi Josipa Mikelića bila je - Vesna Sabolić. Kazao je kako su loši rezultati na izborima za mjesne odbore bili samo kap preko čaše, te kako je predsjednica Županijskog odbora HNS-a već mjesecima odbijala svaku inicijativu iz Gradskog odbora.

No, čini se da loša suradnja s Vesnom Sabolić nije jedini problem lokalnog HNS-a, ako je suditi po Mikelićevim tvrdnjama, već i činjenica da mu je šefica županijskog HNS-a odbila prijedlog da se u stranku vrati Željko Predovan.

Kratko ga je mijenjala Ljiljana Klarin kao vršiteljica dužnosti, ali je 21. prosinca središnjica u Zagrebu raspustila ogranak i za povjerenika imenovala Ivu Gregova, predstojnika Ureda državne uprave u Zadru.

On sada radi na pripremi izborne skupštine koja bi se, prema zadnjim najavama, trebala održati do kraja siječnja.

Iako se do sada više puta kandidirala za predsjednicu zadarskog HNS- a, te neko vrijeme i dobila mandat na čelu GO-a, Ljiljana Klarin neće se ponovno kandidirati za predsjednicu HNS-a Zadra, kako nam je rekla na naš izravan upit.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno