Drage se oprostile od svog Ante (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Tuga je zavila Drage u crno. Rodbina, prijatelji, mještani, poznanici i školske kolege srednjoškolca Ante Karlovića, koji je prije desetak dana napunio 18 godina, okupili su se na mjesnom groblju kako bi se oprostili od prerano preminulog sumještanina. Nije bilo čovjeka koji na tužnom ispraćaju nije pustio suzu za Antu.

Bio je to emocijama nabijen sprovod, na kojem su se prelamali jecaji i plač neutješnih roditelja Višnje i Ivana, brata Andrije-Viktora, rodbine, brojnih prijatelja.

Torcida Drage upalila je 18 bengalki za 18 godina života mladog Torcidaša i talentiranog nogometaša. Šibenska klapa Lanterna pjesmama "Moj lipi anđele" i "Da te mogu pismon zvati", te trubači melodija "O Bože zar si pozvao mene" i "Oj ti dušo, duše moje" ispratili su Antu na posljednje ovozemaljsko počivalište.

Nesretnom Anti nakon dvogodišnje borbe s najtežim oblikom tumora na mozgu protekle srijede, na svetkovinu Bogojavljenje ili Sveta tri kralja u KBC Sestre Milosrdnice u Vinogradskoj u Zagrebu prestalo je kucati srce. Uoči pogreba shrvana obitelj pokraj otvorenog lijesa primala je izraze sućuti. Teško je bilo naći riječi utjehe i ohrabrenja.

Svećenik je tijekom propovijedi podsjetio na Antinu dobrotu i njegov život, kojim je, kako je rekao, bio na ponos svojim roditeljima, bratu i rodbini.

- Smrt je bolna, ne znamo trenutka ni časa kad će Bog pokucati na naša vrata. Dočekajmo kucanje s mirnom savješću, rekao je u svojoj propovijedi župnik Vira, Dragljanin don Tihomir Vulin, koji je obred sprovoda predvodio u zajedništvu s ovdašnjim župnikom don Thomasom Vargasom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno