Nakon dugih pregovora karnevalska svita preuzela vlast

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Vesele virske maškare

Maškare su u subotu preuzele vlast na otoku Viru. Ceremonija primopredaje vlasti, uz podizanje karnevalske zastave, obavljena je u večernjim satima u nazočnosti brojnog maškaranog i nemaškaranog puka u centru Vira. Načelniku maškara Miru, s više od tri desetljeća staža upravljanja karnevalskim strukturama, i njegovim sekundantima Veku MeCloudu i barunu Marinu te ostalim nazočnim članovima karnevalske udruge "Vizera" ključeve općine, a time i općinsku vlast, nakon iscrpljujućih tromjesečnih pregovora uručio je osobno načelnik Kristijan Kapović. Predajući ključeve Kapović je u ime općinske vlasti novoustoličenoj karnevalskoj vlasti poručio kako su oni legalisti i demokrati te kako prepuštajući vlast i ključeve vjeruju kako će za svog mandata uspješno nastaviti voditi virsku općinu.

- Poznato nam je da imate složen i zahtjevan program i zbog toga zahtijevam da nastavite naše započete projekte. Mnogi su vjerovali da neće dočekati da ja predam vlast. Jednostavno sam morao kapitulirati. Od ovog trena u Viru su maškare na vlasti, rekao je Kapović.

Nakon što je općinu preuzeo u svoje ruke novi se načelnik obratio brojnom veselom puku obećavši im kako će, dok općinom budu vladale maškare, on i Karnevalski odbor učiniti puno toga što nije pošlo za rukom u proteklih 365 dana aktualnoj vlasti.

- Dragi puče Vira, evo došao je i taj trenutak kada načelnik Kapović sa svojom vlašću pada. Večeras vlast preuzimam ja, meštar, i vesela družina ovdje uz mene. Ukoliko imate bilo kakvih problema i žalbi javite se slobodno i bez straha u Upravni odjel ove družine koji će raditi 24 sata na dan, ali samo ne tražite kune. Nadam se kako ćemo u vrijeme karnevala voditi našu općinu na dobrobit svih njezinih stanovnika. Na kraju, načelniku Kapoviću zahvaljujemo na mirnoj predaji vlasti, uz želju da njemu i njegovim suradnicima što ugodnije bude u oporbi, završio je svoj govor novoustoličeni načelnik maškara Miro uz bučno odobravanje.

Prva noć virskog karnevala prošla je u plesu, ludovanju i fešti do sitnih noćnih sati pod vodstvom Igora Jelenića Tota, koji je najavio i ostala karnevalska događanja u sljedećih 30-ak dana.

Na karnevalu su nastupili i članovi cirkuske atrakcije "Razbibriga" iz Samobora i Zagreba koji su doveli pravi vatreni šou, zagrijavši okupljene za nastup Splićanke Danijele Martinović koja je potom rasplesala i raspjevala maškaranu i nemaškaranu virsku svitu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno