Radnici SAS-a dobili i do 17.000 kuna!

Slika korisnika admin

Radnici SAS Vectora za Novu su godinu dobili najljepši poklon koji su mogli očekivati - prvu isplatu ukupnih dugovanja što im Uprava duguje još iz 2013. godine.

Iako su očekivali svega par tisuća kuna, iznenađenje je bilo još veće kada su na račune dobili po 17.000 kuna. I ne samo da su im isplaćene zaostale plaće, već i troškovi putovanja i dnevnice onima koji su odlazili kod SAS-ovih poslovnih partnera u inozemstvo.

Među njima je bio i Šime Jurjević, glavni sindikalni povjerenik SAS-a, koji je odlazio i na rad kod SAS-ovih kooperanata u Norvešku. Jurjević je na jednom od prosvjeda iznio svoju potresnu priču o preživljavanju na dug, ovrhama i opomenama koje stižu na naplatu. Ni Šimina supruga nije zaposlena, imaju dvoje male djece, a on je cijeli jedan mjesec bio u Norveškoj. Za taj rad, kao i karte za autobus do Norveške koje je sam sebi platio nikad nije dobio novac.

No, ovih su dana djeca veselo skakutala po kući, kaže Šime, konačno se usudivši zatražiti poklon kojeg dugo žele. Najprije su se ipak podmirila dugovanja i neplaćeni računi, ali prvi čovjek SAS-ova sindikata sretan je da su on i njegovi kolege konačno odahnuli i primili obećanu prvu ratu.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno