Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Bašić: Cijelu sezonu nas prate veliki problemi

09.01.2017. 23:00
Bašić: Cijelu sezonu nas prate veliki problemi


Iako je Boris Barać zabio 17, a Ivan Ramljak 16, uz ogroman doprinos u obrani, ne bi bilo pogrešno reći da je Zadar protiv Cedevite vodio Lovre Bašić. Mladom organizatoru igre nakon duže pauze radi ozljede, ovo je tek treća utakmica. Dok je odigrao solidno protiv Alkara, koji je ipak neka druga liga (iako je Zadar tu utakmicu izgubio) i nedojmljivo (kao na kraju krajeva i cijela momčad) u rasulu kod Crvene zvezde, Bašić je protiv Cedevite bio zaista dobar. U trenucima kada je on ulazio u igru, Zadar je ili stvarao (prvo poluvrijeme) ili stizao (drugo poluvrijeme) razliku.
– A igrao je s 38 temperature – rekao je trener Zadra Neven Plantak, nakon što je njegova momčad izgubila od Cedevite.
Zadrani nisu uspjeli ponoviti igru kao protiv Budućnosti, iako su odigrali odlično u većem dijelu prvog poluvremena, kada su se približili i dvoznamenkastoj razlici. No, kratak pad koncentracije na kraju prvog stajalo je Zadrane gubitka vodstva, a loše otvaranje drugog dijela, Zagrepčani su kaznili odljepljivanjem na 12 razlike. Ipak, ponovno su košarkaši Zadra pronašli način da se suprostave i u 34. minuti stigli na samo -3, a pri tome imali i kontranapad, kojeg nisu iskoristili. Nakon toga zagrebačka momčad ponovo radi seriju, stiže do dvoznamenkaste prednosti i rješava utakmicu. Snage za povratak više nije bilo.
– Borili smo se i radi toga čestitam svojim suigračima – rekao je Bašić, koji je u spomenutom dvoboju ubacio 13 koševa, a tome dodao i sedam asistencija te tri osvojene lopte. Doduše mladi Zadranin imao je i tri izgubljene lopte i nekoliko loših reakcija u obrani, ali čini se kako je Plantak pronašao način da maksimalno iskoristi igrača, koji je trebao biti prvi organizator igre u ovoj sezoni.
– Zaista nam nije jednostavno igrati ove sezone, jer nas cijelo vrijeme prate problemi, što radi ozljeda, što radi bolesti. Ja sam dugo bio izvan terena, nakon mene i Jakov, a kako smo u ovoj utakmici na kraju igrali i bez Marinkovića, sigurno da su naše šanse se dodatno smanjile. Ali dali smo sve od sebe, imali prednost u prvom poluvremenu, ali smo u drugom dijelu izgubili koncentraciju i energiju. Pali smo fizički i nismo na kraju uspjeli doći do egal završnice.